ŠANERI FURAJU ALIGATORE! Carinici na Gadini zaplenili boga oca, krijumčari ostali bez skupih krpica (FOTO)
Brdo robe zaplenjeno u akciji srpskih carinika, Foto: Uprava carine

SPREČEN ŠVERC

ŠANERI FURAJU ALIGATORE! Carinici na Gadini zaplenili boga oca, krijumčari ostali bez skupih krpica (FOTO)

Tako su u poslednja dva dana sprečena dva pokušaja krijumčarenja odeće kako originalnih marki, tako i onih u čiju se originalnost sumnja.

Objavljeno:

Carinici se na graničnim prelazima često suočavaju sa pokušajima šverca najrazličitije robe među kojom je uvek aktuelna garderoba, a posebno na prelazu iz jedne sezone u drugu.

Tako su u poslednja dva dana sprečena dva pokušaja krijumčarenja odeće kako originalnih marki, tako i onih u čiju se originalnost sumnja.

Sinoć je na prelazu Gradina oko 20 časova na red za redovnu kontrolu na ulasku u zemlju pristigao je kombi bugarskih registarskih oznaka u kome je kao suvozač putovao 28-godišnji bugarski državljanin.

Kombi marke ''ford tranzit'' kretao se na relaciji Bugarska – Nemačka prevozeći sedam putnika, a na pitanje carinske službenice da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari. Tada je kombi izdvojen za detaljan pregled tokom koga je utvrđeno da su torbe suvozača prepune sumnjive odeće poznatih robnih marki.

1 / 8 Foto: Uprava carine

Naime, u torbe je bilo zapakovano gotovo 100 raznih odevnih predmeta i to: preko 40 jakni marki ''najk'', ''adidas'', ''tomi hilfiger'' i ''prada'', skoro 40 trenerki marki ''kevin klajn'', ''puma'' i ''adidas'', kao i 17 ''lakost'' majica dugih rukava. Dan ranije, 8. novembra 2020. godine, u jednom autobusu koji je pristigao na granični prelaz Horgoš pronađeno je dovoljno firmirane garderobe, da bi se njome mogao snabdeti omanji muški butik. Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u našu zemlju izdvojen autobus danskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Kopenhagen-Tetovo.

Bez obzira što su se prisutni putnici i vozači izjasnili da nemaju ništa za prijavljivanje, već na samom početku pregleda su iza prvog reda kofera, u prtljažnom delu, pronađene kartonske kutije pune nove garderobe. I to, ni manje ni više, nego 36 kutija i sedam velikih crnih džakova punih nove muške garderobe robne marke „36 Boys“.

Iako se navodno radilo o pošiljkama koje su predate na prevoz pomenutim autobusom, u njima se našlo čak 800 novih muških jakni, dukserica, trenerki, farmerki i majica pomenute robne marke, očigledno namenjenih daljoj preprodaji.

Protiv 42-godišnjeg severnomakedonskog državljanina, vozača autobusa, pokrenut je prekršajni postupak, do čijeg će okončanja krijumčarena garderoba biti privremeno zadržana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.