ZAKLAO JU JE NA DAN ŽENA: Sinovi ubijene Nade ogorčeni, sud propustio da pošalje jasnu poruku
Sinovi misle da je kazna neprimerno mala, Foto: Profimedia

MONSTRUM

ZAKLAO JU JE NA DAN ŽENA: Sinovi ubijene Nade ogorčeni, sud propustio da pošalje jasnu poruku

Ovaj zločin, kako su sinovi kasnije saznali, bio je samo kulminacija nasilja koje je njihova majka trpela duže vreme

Objavljeno:

Sinovi Nade Đukić, koju je 8. marta 2019. ubio muž Milan Trbojević u Čortanovcima, kažu da je sud propustio da pošalje jasnu poruku da se nasilje ne sme tolerisati.

Milan Trbojević (57) iz Inđije nepravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva supruge Nade Đukić (58), koje se 8. marta 2019. dogodilo u njihovoj kući u Čortanovicma, a sinovi žrtve kažu da je ova kazna neprimereno mala.

Mortus pijan

Kako smo ranije pisali, Trbojević je u trenutku zločina ima čak dva promila alkohola u krvi, a nesrećnu ženu je mučki ubadao nožem u vrat sve dok je nije zaklao.

Motiv ovog ubistva, koje se dogodilo na Međunarodni dan žena, bila je Trbojevićeva bolesna ljubomora. Nakon što je sud utvrdio da je Milan Trbojević kriv za zločin, sinovi ubijene žene Goran i Živko Obradović su preko advokata poručili za Kurir da nisu zadovoljni visinom kazne.

- Nismo živeli s mamom, ali smo imali određene sumnje da je suprug zlostavlja. Ona to nikada nije nama rekla, ali se povremeno žalila na njega i pričala da imaju problema. Tek smo na suđenju saznali da ju je duže vreme tukao - rekli su Obradovići i istakli da smatraju da je kazna za smrt njihove majke neprimerena.

- Ovaj zločin, kako su sinovi kasnije saznali, bio je samo kulminacija nasilja koje je njihova majka trpela duže vreme. Oni smatraju da se izrečenom kaznom ne šalje dovoljno snažna poruka, niti se ostvaruje svrha prevencije, jer je osuđeni i pre ubistva vršio nasilje. Sinovi nisu očekivali ovakvu presudu i smatraju da je sud propustio priliku da pošalje jasnu poruku da se nasilje ne sme tolerisati - kaže advokat Vladimir Alisić, koji je zastupao oštećenu braću.

Utvrđena krivica

Alisić je istakao da jesu zadovoljni brzinom kojom je Viši sud u Sremskoj Mitrovici vodio postupak.

- Zadovoljni su što je sud utvrdio krivicu i doneo presudu u kratkom roku, ali smatraju da je trebalo da bude osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina - dodao je Alisić. Podsetimo, sud je utvrdio da su supružnici kobne večeri bili kod prijatelja i da je on popio koju čašicu više. Posvađali su se, pa je Nada, koja je radila u vrtiću, ranije je otišla kući. Milan je pošao za njom i zaklao je u dvorištu njihove kuće.

Modra i isprebijana Mislio da ga vara

Kako je Kurir izveštavao, a to su potvrdili i svedoci Nada Đukić je često trpela nasilje od svog muža.

- Glava joj je često bila u modricama, a jednom je upala u našu kuću sva raščerupana i isprebijana. Milan je bio ljubomoran, mislio je da ga ona vara. Svašta joj je govorio, vređao je kako je sahranila dva muža, a da njega neće - rekao je pred sudom jedan od svedoka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.