PUCALI NA ALIBEGA, PREBILI DIREKTORA? Ekspozitura kavačkog klana se osilila, huligani rešetaju i za sitnice
Krvavi obračuni ne jenjavaju, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook

povezani sa otmicama i ubistvima

PUCALI NA ALIBEGA, PREBILI DIREKTORA? Ekspozitura kavačkog klana se osilila, huligani rešetaju i za sitnice

Prema nekim informacijama, oni su bili u sukobu i s pokojnim Aleksandrom Šarcem, koji je nedavno smrtno ranjen na parkingu

Objavljeno: 10:25h

Policija je uhapsila dvojicu huligana Nemanju P. (27) i Lazara S. (25), kojima se na teret stavlja da su pretukli direktora FK Dinamo iz Pančeva Dušana Belića. Oni su ga napali metalnom šipkom i pištoljem i pretukli, a razlozi zasad nisu poznati. Oni treba da budu saslušani pred tužilaštvom, ali će se, najverovatnije, braniti ćutanjem.

- To su "vojnici" jedne navijačke grupe iz prestonice koja već duže vreme važi za najnasilniju. Verovatno su poslati da "disciplinuju" direktora. U početku su njihovi akti nasilja bili vezivani isključivo za prestonicu, ali su počeli da šire uticaj. Oni se obračunavaju s drugim frakcijama fudbalskog kluba čiji su navodni simpatizeri, ali ratuju i s navijačima drugih fudbalskih klubova - kaže sagovornik Srpskog telegrafa koji je želeo da ostane anoniman.

DVOJICA UHAPŠENIH TUKLA DUŠANA BELIĆA ŠIPKAMA I PIŠTOLJEM

Ipak, navijački motivi su samo paravan za regrutovanje i formiranje prave vojske čije jezgro broji nekoliko desetina članova, a na čijem čelu je navodno osoba koja je odavno poznata policiji zbog umešanosti u najteža krivična dela.

Aleksandar Šarac
Aleksandar Šaracfoto: Nemanja Nikolić

POVEZANI SA OTMICAMA I UBISTVOM ŠARCA

Ta grupa je iskoristila strah konkurenata i ušla u poslove trgovine narkoticima i obezbeđivanja klubova, šire teritoriju, a navodno su povezani i s nestancima pojedinih ljudi, konkretno Gorana Veličkovića Goksija i Lazara Vukićevića, koji su im se, na neki način, zamerili.

Prema nekim informacijama, oni su bili u sukobu i s pokojnim Aleksandrom Šarcem, koji je nedavno smrtno ranjen na parkingu TC "Ušće", a preminuo je kasnije u bolnici, kaže naš sagovornik.

Pre atentata na Aleksandra Šarca na društvenim mrežama je objavljena pretnja žrtvi, koji je navodno bio cinkaroš, i poručeno mu je da će se uskoro njime pozabaviti. To nije bilo dovoljno, već su i na više mesta u gradu bili izlepljeni plakati slične sadržine, a na njima su bile i fotografije pokojnog Šarca sa suprugom.

- Oni su već stekli reputaciju nasilnika s kojima ne treba dolaziti u sukob jer su naoružani i spremni na sve. Potežu oružje za najmanju sitnicu i spremni su da pucaju bez razmišljanja. Ne bi bili toliko jaki da nisu u tesnim vezama sa "kavačkim klanom", za čiji račun obavljaju prljave poslove - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Bogata karijera Dušana Belića

Dušan Belić je bivši golman koji je u Srbiji branio za pančevački Dinamo i beogradski Hajduk, a 10 godina je nastupao za Sint Trojden u Belgiji. Igračku karijeru je završio u Vajt iglsu u Kanadi, gde je bio i čuvar mreže i golman. Ovaj nekadašnji golman futsal reprezentacije Jugoslavije za direktora Dinama postavljen je prošle godine.

Navodno je ranjavanje Nenada Alajbegovića Alibega, bivšeg vođe "Zabranjenih", odnosno navijačke frakcije Partizana, u utorak uveče u Ulici Džona Kenedija njihovo delo. Iako Alajbeg odavno više nije u navijačkim vodama, on je i dalje ime na ulici, a navodno je povezan s trgovinom narkoticima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.