ZVICER UHAPŠEN, ISTRAGA TAJNA! Ukrajinski istražitelji pomno posmatraju vođu klana, 1 stvar ih posebno zanima
Radoje Zvicer, Foto: Privatna arhiva

krimi detalji

ZVICER UHAPŠEN, ISTRAGA TAJNA! Ukrajinski istražitelji pomno posmatraju vođu klana, 1 stvar ih posebno zanima

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalnu firmu zajedno sa Goranom Z. i Majom Z.

Objavljeno:

Ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su finansijsku istragu protiv Radoja, jednog od vođa kavačkog klana i njegove supruge Tamare Zvicer zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove.

Kako navodi crnogorski "Dan", istraga je tajna, a tamošnja policija proverava njihovu firmu.

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalnu firmu zajedno sa Goranom Z. i Majom Z. Radi se o kompaniji Interfoodtechnology LLC, registrovanoj u novembru 2018. godine u Poltavi, a koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

Osnivački kapital, iznosio je 34 evra.

Zvicer, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa kavačkog klana, preživio je 26. maja ove godine pokušaj surove likvidacije u Kijevu. Prema nezvaničnim saznanjima Dana, on je ranije predao zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, pri čemu je, navodno, priložio moldavski pasoš.

Pogođeni Radoje Zvicer
Pogođeni Radoje Zvicerfoto: detective-info.com.ua

Nakon izlaska iz bolnice Zvicer živi na adresi gde je i ranije živeo. Na toj lokaciji čuvali su ga pripadnici ukrajinske policije. Rentira još dva stana u cilju dodatnog obezbeđenja.

U Ukrajini je boravio pod imenom Piter Raduj Znice, a luksuzni kvart Pečerski rejon, naselje Lipki koji je odabrao kao "sklonište" poznat je po tome što su stanovi veoma skupi, pa tako cena jednog kvadrata ide i od 10.000 do 15.000 evra. Na ulazu u naselje nalaze se rampe sa obezbeđenjem, a često je boravio u kafu "Gosti" i piceriji "Vićini" koji se takođe nalaze u okviru kompleksa.

Osim Zvicerove porodice, vlasnici stanova u ovim zgradama su mahom gruzijski kriminalci U ovom kompleksu ima preko deset hiljada stanova, a osim žestokih momaka privukao je i fudbalere kijevskog Dinama.

Hapšenje Zvicerovih napadača

Ukoliko Crna Gora ne bude potraživala Zvicera, a on bude posedovao pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju. Kako smo ranije pisali, sumnja se da je Zvicer u Ukrajinu ušao koristeći falsifikovani bosanski pasoš.

Zbog napada na njega uhapšeni su Crnogorci Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Život mu spasila supruga

Zvicer je izrešetan usred dana dok je džogirao u blizini svog stana. Dva naoružana napadača su ga presrela nasred ulice, ne prezajući ni od svedoka, ni od kamera koje su na svim objektima u okruženju. Zapucali su na vođu kavača koji je na licu imao masku, a rukama rukavice.

Tamara Zvicer puca na napadača
Tamara Zvicer puca na napadačafoto: Printscreen

Tamara Zvicer

Ukrajinski portal Detektiv info nakon toga je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su teško ranili njenog supruga. Napadači su na Zvicera ispalili desetak hitaca, od kojih ga je pet pogodilo. Napadače je Zvicerova supruga Tamara, koja je istrčala iz stana i zapucala na njih, sprečila da ga “overe”. Zahvaljujući njoj, vođa kavčana je živ.

Kašćelan uhapšen u Kotoru

Dok poslove Radoja Zvicera u Ukrajini češljaju tamošnji istražitelji, njegov "kolega" iz klana Slobodan Kašćelan priveden je u Kotoru zbog pretnji sugrađaninu Branku Radonjiću. Nešto kasnije, odlukom kotorskog tužilaštva je pušten da se brani sa slbode.

Slobodan Kašćelan

Podsećanja radi, sud u Podgorici odredio mu je pre samo nekoliko dana meru elektronskog nadzora nakon što je nedavno napustio napustio Kotor, i time prekršio meru zabrane napuštanja mesta boravišta. On Kriminalistička policija ga je zatekla u jednom lokalu u društvu sugrađanina Bojana Ljubatoviča i Novljanina Vladimira Vučkovića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.