ARKANA JE SAMO 1 PUT SIN PITAO DA LI JE RADIO ZA DB: Ljutito mu je odbrusio, OVO VIŠE NIJE SMEO DA PITA
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Printscreen/youtube

KAKVA PRIČA!

ARKANA JE SAMO 1 PUT SIN PITAO DA LI JE RADIO ZA DB: Ljutito mu je odbrusio, OVO VIŠE NIJE SMEO DA PITA

Ražnatović je imao veliki autoritet među licima iz kriminalne sredine

Objavljeno:

Željko Ražnatović Arkan u miljeu u kom se kretao nije skrivao svoje veze sa tajnom policijom. Nije ni mogao, jer je pravio probleme i bio je hapšen, ali i ekspresno oslobađan iz pritvora.

Ipak, kasnije je Arkan negirao svoje kontakte sa DB-om iako se u svetu policije i kriminala dobro znalo da je upravo zahvaljujući zaleđini DB-a izrastao u svojevrsnog vlasnika podzemlja.

Govoreći o ovoj temi u jednoj od emisija, njegov sin Vojin Ražnatović je rekao: - Kada sam ga jednom pitao da li radi za DB, on mi je ljutito odgovorio: "Nemoj da si me to pitao više ikada u životu". Uvek je to negirao. Ali, neki njegovi prijatelji iz DB-a koji su radili s njim posle su mi pričali da je Stane Dolanc, šef tajne policije u vreme SFRJ, bio veliki prijatelj sa njegovim ocem, mojim deda Veljkom, a on je Dolanca molio: "Daj pomozi mi, imam sina, sposoban je ali je nestašan. Mislim da ga ubacite negde, valjao bi mnogo za Službu". Upravo je, prema pisanju Express-a, Dolanc koji je bio siva eminencija savezne tajne policije, označen kao čovek koji je po hapšenju Arkana i nekoliko njegovih saputnika naoružanih bombama i automatskim oružjem u Hrvatskoj na početku rata 1990. godine, izdejstvovao njihovo oslobađanje i povratak u Beograd.

Desetak godina kasnije na okolnosti Arkanovih veza sa tajnom policijom osvrnuo se i Rade Marković, bivši šef DB-a Srbije, uhapšen i osuđen posle smene Miloševićevog režima.

- Ražnatović je imao veliki autoritet među licima iz kriminalne sredine. Imao je i veoma dobre odnose sa pojedinim rukovodiocima iz Resora javne bezbednosti, ali i sa rukovodstvom DB-a pre mog dolaska na tu funkciju. Ti odnosi nastali su u vreme ratnih dejstava u BiH i Hrvatskoj gde je učestvivai ui Arkan sa svojom gardom. Stavivši sebe i svoje dobrovoljce u odbranu srpskog naroda, stekao je i određene simpatije državnog vrha, a pogotovo pripadnika MUP-a koji su s njim sarađivali. Svojim patriotskim ponašanjem umnogome je oprao svoju prošlost - objasnio je Marković.

Više o Arkanu:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.