UBISTVO ŠARCA NAJAVLJENO JE U OVOJ FEJSBUK GRUPI: Nije jedini, još jednom su tamo stavili METU NA ČELO I MRTAV JE
Aleksandar Šarac je u TC ,,Ušće" došao na poziv upućen sa mobilnog telefona jednog od trojice mladića, Foto: Facebook

JEZIVO!

UBISTVO ŠARCA NAJAVLJENO JE U OVOJ FEJSBUK GRUPI: Nije jedini, još jednom su tamo stavili METU NA ČELO I MRTAV JE

Aleksandar Šarac je u TC ,,Ušće" došao na poziv upućen sa mobilnog telefona jednog od trojice mladića čiji se nestanci dovode u vezu sa razotkrivanjem motiva, organizatoraa i nalogodavca njegovog ubistva

Objavljeno:

Koga je, kome i za šta cinkario Aleksandar Šarac (36), poslednja žrtva kriminalnih obračuna na beogradskom asfaltu i da li ga je zaista ,,pevanje" koštalo glave ili je u pitanju nešto drugo, i dalje je magloviti deo istrage koji se vodi na rasvetljavanju njegovog ubistva. Beogradska policija je kao ubicu identifikovala Lazara Ilića (23) - do sada sitnog kraljevačkog lopova i narkomana, ali uprkos jakim indicijama ko bi i zašto mogao da stoji iza ubistva, do motiva organizatora i nalogodavca zločina policija još nije došla.

Na Aleksandra Šarca, člana ,,Pink Panter" bande i poznatog navijača partizana, pucano je 17. Oktobra posle podne u podzemnoj garaži Tržnog centra ,,Ušće" na Novom Beogradu, kada mu je maskirani ubica prišao s leđa i iz pištolja mu ispalio dva hica u glavu. Šarac je tada preživeo pucnjavu i prebačen je u Urgentni centar, gde je preminuo devet dana kasnije, 26. oktobra.

Ubica, koji je posle ubistva pobegao sa mesta zločina, usput bacajući pištolj iz kog je pucao na Šarca, identifikovan je tri dana kasnije, ali je za njegovo hapšenje već bilo kasno.

,,Nije poznato gde se osumnjičeni krije, a nije isključena mogućnost da je odmah nakon ubistva pobegao iz zemlje", kažu za medije izvori iz policije.

On navodi i da je dalje istraga razotrkivanje nalagodavca ubistva i da je u tom smislu ovaj slučaj jedan od ključnih elemenata najavljene borbe države protiv organizovanog kriminala i osiljenih beogradskih mafijaša, a koji su sa druge strane povezani sa jednim od zaraćenih kotorskih klanova.

Ali zašto se baš Šarac našao na meti ove grupe i zašto je baš njegovo ubistvo napravilo tačku preseka za najavljeni obračun države sa mafijom?

Praktično, ubistvo Šarca najavljeno je početkom septembra kada je na Instagram profilu Duh.grobarstva, uz nekoliko privatnih Šarcevih fotografija, objavljen sledeći post:,,Imate zaštićene i nezaštićene svedoke saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša tj. nezaštićenog Aleksandra Šarca. Počeo je sa cinkarenjem davne 2011. kada je na 200 grama jedne supstance pronađen njegov DNK, ali naravno, neko drugi je odgovarao za to. U Zabeli je vozio maricu, ulazio u kancelariju bez majice, u papučama, i bio glavni saradnik nadzornika Ivkovića i zapovednika Nenadovića. Svi koji su bili u Zabeli vrlo dobro znaju ko može da vozi maricu! Nastavio je sa cinkarenjem u CZ-u gde je nameštao ljude za telefone itd. Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika kao i njegovih saradnika, kao na primer Luke Radulovića, Miloša Krasića, Miloša Kneževića. Pozabavićemo se ovim pevačem u narednom periodu." objavljeno je na instagram profilu grupe, koji je nekoliko dana kasnije izbrisan. A koga je to Šarac cinkario 2011?

Naime on je u avgustu te godine sa saradnicima Stefanom Blagojevićem, Manetom Miljušem i Bojanom Jovičićem bio uhapšen nakon što su uz pretnju pištoljem iz pošte u Vinči ukrali milion dinara. Grupa se sumnjičila da je istu poštu opljačkala četiri puta u prethodne dve godine, zatim pljačku pošte u Rakovici i ekspozituru Komercijalne banke u Ulici kneza Višeslava, koja im se dva puta našli na meti. U akciji hapšenja policija je u stanu koji je grupa koristila kao štek našla ukradeni novac, dva pištolja, fantomke i ukradene tablice, dok je u stanu Miljuša nađeno 200 grama kokaina. Kako se tada sumnjalo, upravo je Šarac, koji je ranije bio hapšen zbog šrodaje narkotika, dao kokain Blagojeviću, Miljušu i Jovičiću na dalju preprodaju.

O suđenju i presudi za ovu grupu nema javnih informacija. Poznato je samo da Stefan Blagojević, kao organizator grupe koja se teretila za krađe teške ukupno 250.000 evra, osuđen na šest godina zatvora. Iz zatvora je izašao ranije, ali se nije dugo zadržao na slobodi. U decembru 2015. uhapšen je nakon bekstva u RS, i to zbog učešća u jednom od te godine najbrutalnijih ubistava u Beogradu - likvidaciji Vladimira Bjelanovića (37) u Mileševskoj ulici na Vračaru. Saučesnik u izvršenju ubistva bio mu je Predrag Ratković (45) bivši pripadnik JSO, a ceo zločin okarakterisan je kao ,,plaćeno ubistvo". Za koga i za koliko novca nije utvrđeno. Blagojević i Ratković koji su zbog ubistva Bjelanovića prvostepenom presudom osuđeni na po 30 godina zatvora, ali je apelacioni sud oborio presudu i naložio novo suđenje.

U međuvremenu, Blagojević je u medijima dovođen i u vezu sa još nekoliko profesionalnih likvidacija, koje su smatrane ,,plaćenim ubistvima" . Zbog tih prozivki on je medijima uputio demanti u kome je naveo da mu se takvim pisanjem ,,ruši pretpostavka nevinosti i stavlja meta na čelo".

,,Nisam učestvovao ni u jednoj likvidaciji koja se dogodila, niti sam za tako nešto angažovao Predraga Ratkovića. Takođe navodima da nisam učestvovao u likvidaciji advokata Vladimira Zreleca, niti u likvidaciji Gorana Petronijevća Pet, člana Jotkine grupe", saopštio je tada Blagojević.

,,Ubijeni Šarac jeste među saradnicima smatran cinkarošem u grupi koju je tada predvodio Blagojević ali to je bio samo početak rata koji je pokrenut protiv njega. U međuvremenu, on je ušao u ozbiljnije poslove, uglavnom vezane za narko-biznis, zbog kojih se sada i našao na meti suparničke grupe" kaže naš izvor.

On navodi da su sa ubistvom Šarca, za sada povezana još tri nerešena zločina, koja su zvanično zavedena pod ,,nestanke", iako se veruje da su u pitanju daleko ozbiljnija krivična dela.

,,U istrazi ubistva Šarca ispituju se još i nestanci trojice mladića koji su na ovaj ili onaj način bili povezani sa njim ili poslovima zbog kojih je najverovatnije ubijen. To su Ljubomir Lainović, sin nekadašnjeg novosadskog podzemlja Branislava Lainovića, koji je nestao u Avgustu ove godine, a koji se navodno dovodio u vezu sa kavačkom ekipom. Sa druge strane, tu su i nestanci Lazara Vukićevića (30), koji je nestao 14. oktobra na Banovom brdu, a zatim nestanak Branina Damira Hodžića (23), inače bliskog rođaka ubijenog Alana Kožara, bliskog saradnika škaljarske ekipe. Svi ti nestanci su pod velom tajne, nijednog tela nestalih mladića nema, i zato su sada sve opcije moguće. Moguće je da su sva trojica inscenirali nestanke kako bi sačuvali živote, da su inscenirali neastanke kako bi odradili određene poslove, najverovatnije likvidacije, ali i da su u pokušaju da izvrše likvidacijestradali od onog koji je bio brži od njih. Za sada je jedina sigurna informacija da je Šarac 17. oktobra na kobni sastanak u TC ,,Ušće" pozvan sa telefona jednog od nestalih mladića. Zato je i krenuo na sastanak, iako je bio veoma obazriv i retko je izlazio iz kuće. Znalo se i da nosi pancir, zbog čega mu je ubica i pucao u glavu. Posle tog sastanka je i ubijen" kaže naš izvor.

On navodi i da policija veruje da je osumnjičeni Lazar Ilić bio plaćen za ubistvo Šarca.

,,On je identifikovan uz pomoć DNK traga koji je ostavio na bačenom pištolju, na osnovu video snimka i slika. Ono što nije poznato je kako se onm iako ima bogat krivični dosije po imovinskim deliktima, našao u situaciji da bude izabran za ubistvo Šarca. Policija je razgovarala sa svim viđenijim kriminalcima iz Kraljeva, i niko ne zna kako je Ilić došao do plaćeničkog posla. On je tamo poznat i kao narkoman i verovatno je to delom uticalo da pristane na posao, ali kako, preko koga i za čiji račun još nije utvrđeno dokazima." kaže naš izvor.

On navodi da je deo policijske istrage usmeren i na još dvojicu mladića, koji su pored Šarca prozvani u postu na Instagram profilu Duh.grobarstv, kao i na razotkrivanju ko stoji iza ovih poruka.

Osim Šarca, u postu su kao njegovi saradnici prozvani Luka Radulović, koji je ubijen 2018. godine, ali i Miloš Krasić i Miloš Knežević, koji bi posle ubistva Šarca takođe mogli da se nađu na meti.

I Krasić i Knežević poznati su po navijačkim strastima, ali i po krivičnim delima koja ih prate.

Krasić je bio optužen da je 2011. na Novom Beogradu ubio Ivana Perovića (20). Perović je bio pripadnik navijačke grupe ,,Zabranjeni", a u sukob sa Krasićem, koji je u to vreme bio evidentiran kao član navijačke grupe ,,Alkatraz", navodno je izbio zbog prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana. Krasić je prvostepenom presudom oslobođen od krivice, zatim je u drugostepenom postupku osuđen na 14 godina zatvora, da bi odlukom Apelacionog suda u aprilu prošle godine, zbog nedostatka dokaza, bio pravosnažno oslobođen optužbi. S druge strane prozvani Miloš Knežević je jednom, pre dve godine bio na meti pucača, ali je preživeo napad. Na njega je u junu 2018. godine pucano u Gočkoj ulici na Petlovom brdu, on je ranjen sa četiri hica u momentu kada je izlazio iz svoje ,,tojote". Mediji su tada spekulisali da je pucanje Kneževića usledilo nakon što je on uzeo automobil jednom od članova ekipe Filipa Koraća, a zatim odbio da ga vrati. Knežević se povodom ovih spekulacija obratio medijima tvrdeći da nije uzeo ničiji automobil, a posebno ne članu ekipe Filipa Koraća.

,,Nikakve veze nemam sa grupom Filipa Koraća, niti sam vođa, niti član bilo kakvog klana, a posebno ne vođa ili član suparničkog klanu Filipa Koraća" tvrdio je Knežević.

Ubistvo čuvenog vozača ,,bentlija"

foto: Facebook

Luka Radulović (37), koji je takođe prozvan u postu grupe Duh.grobarstva, ubijen je 2018. u beogradskoj pivnici ,,Ispod mosta", a za taj zločin osumnjičen je Marko Đorđević (33), koji je u avgustu prošle godine uhapšen u Kanu po međunarodnoj poternici. Radulović je javnosti bio poznat kao diler kokaina, a medijsku slavu zaradio je u septembru 2017. kada je ,,bentlijem" presekao kolonu predsednika Aleksandra Vučića na Topčiderskoj zvezdi. Radulović je, kako se pretpostavlja, ubijen u obračunu za prevlast na narko- tržištu prestonice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.