UPIŠAO SAM SE OD NJEGOVIH BATINA, MORAO SAM DA GA UBIJEM! On je usred Beograda čoveku ODSEKAO I RUKE I NOGE
Obren Zirojević, Foto: printscreen/facebook

TVRDI DA MU JE ŽAO!

UPIŠAO SAM SE OD NJEGOVIH BATINA, MORAO SAM DA GA UBIJEM! On je usred Beograda čoveku ODSEKAO I RUKE I NOGE

Tad me je šutnuo u ruku, koja mi je operisana jer sam 2013. presekao vene

Objavljeno:

Obren Zirojević, koji je optužen da je 2015. godine u svom stanu u Mirijevu ubio porodičnog prijatelja i komšiju Draga Mašulovića, a potom raskomadao njegovo telo, pred Višim sudom u Beogradu je na jednom ročištu izjavio saučešće porodici pokojnog tvrdeći da mu je žao zbog svega.

- Kajem se iskreno zbog nemilog događaja koji se dogodio u mom stanu. Zbog svega, ja i danas imam zdravstvene probleme - obratio se porodici čoveka koga je brutalno ubio sa 15 udaraca u potiljak, a potom mu u kupatilu odsekao ruke do ramena i noge do kukova. Jedan deo odsečenog tela sakrio je u svom stanu, a drugi u Mašulovićevoj garaži.

Na Zirojevićevo pokajanje burno je reagovala porodica žrtve, ali je sudija uspela da smiri napetu atmosferu. Optuženi je nakon toga počeo da iznosi odbranu, koju je počeo pričom o sebi kao o „patrijarhalno vaspitanom i vrednom mladiću, koji se nikada u životu nije čak ni potukao“.

- Moj otac i Drago bili su maltene najbolji prijatelji. Nas dvojica smo počeli bliže da se družimo kada je predložio da bude suinvestitor na zgradi koju je trebalo da počnem da gradim, ali je čekao da naplati potraživanja od nekog Eleza, koji mu je dugovao 200.000 evra - ispričao je Zirojević.On je dodao da ga je pokojni Mašulović angažovao da mu proda „audi Q5“ i „audi TT“, u ukupnoj vrednosti od 60.000 evra, a da zadrži proviziju od pet procenata. Međutim, prema rečima optuženog, koji tvrdi da je pokojnom dao novac od prodaje, Mašulović je insistirao da mu vrati proviziju.

- Tog dana, 29. januara, Drago se nenajavljen pojavio na vratima. Čim sam otvorio, počeo je da viče i da me vređa. Bio sam u šoku. Lupio mi je šamar, bacio me u ostavu u kojoj je bilo alata i počeo sam da ga gađam, ali je on uzeo šipku i udario me po butini, a onda tresnuo o zid - rekao je optuženi.

Zirojević tvrdi da je pao i od straha se pomokrio.

- Tad me je šutnuo u ruku, koja mi je operisana jer sam 2013. presekao vene. Tada mi je pao mrak na oči. Od tog trenutka ne znam sa sigurnošću šta se tačno događalo. Imam samo neke slike u sećanju - tvrdio je Zirojević, dodavši da je posle pokušaja samoubistva pio lekove koje su mu prepisali lekari, ali da je nekoliko meseci pre zločina prestao jer je sa suprugom Danijelom odlučio da radi na rođenju deteta.

Obren Zirojević rekao je da mu je prvo čega se seća posle dešavanja u stanu kako vozi Mašulovićev „audi TT“ 200 na sat. - Ne znam da li je to stvarno bilo ili je to moja fikcija. Ne sećam se, ali mislim da sam otišao s ocem kod Mašulovića da izjavim saučešće - rekao je ubica, navodeći da je dan ili dva pred hapšenje 9. februara postao svestan šta se dogodilo.

- Ja sam policiju odveo u stan, rekao sam im: „Pođite za mnom, sve je tamo“ - ispričao je Zirojević.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Obrena Zirojevića (39) zbog ubistva Draga Mašulovića (61) 2015. godine u beogradskom naselju Mirijevo, kojem je nakon ubistva odsekao obe ruke i noge.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / politika-ekspres.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.