ALBANAC PROBAO DA PROŠVERCUJE GOMILU SEDATIVA, ALI... Ova fora nije imala šanse DA MU USPE (FOTO)
Sedativi, Foto: Uprava carine

brza reakcija carinika

ALBANAC PROBAO DA PROŠVERCUJE GOMILU SEDATIVA, ALI... Ova fora nije imala šanse DA MU USPE (FOTO)

Prvi slučaj se dogodio u jutarnjim časovima

Objavljeno:

Carinici su 28. oktobra 2020. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja sedativa i firmirane garderobe u autobuskim pošiljkama.

Prvi slučaj se dogodio u jutarnjim časovima kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus sa kosovskim tablicama kojim je upravljao 53-godišnji srpski državljanin albanske nacionalnosti iz Bujanovca.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime devet putnika koje je prevozio, rekao da sa sobom nose samo lični prtljag.

Ubrzo su njegove reči demantovane, kada je detaljnom kontrolom u prostoru u kome se nalazi akumulator pronađena jedna putna torba za koju je vozač rekao da se radi o pošiljki.

Međutim, kada su je carinici otvorili u njoj su zatekli pravu malu apoteku: 100 kutija sedativa ''Urbanyl 10mg '' i 11 kutija sedativa ''Pramipexole 0,18mg'', što je ukupno 3330 psihoaktivnih tableta bez bilo kakve prateće dokumentacije.

1 / 5 Foto: Uprava carine

Oko podneva je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao novopazarski autobus koji saobraća na liniji Esen-Priboj.

42-godišnji vozač iz Novog Pazara se u svoje i u ime 17 prisutnih izjasnio da sem ličnog prtljaga u autobusu nema ničega što bi trebalo da se prijavi.

Usledio je detaljan pregled, kada je otkriveno da se među prtljagom nalazi i jedna ogromna „ničija“ torba, za koju je rečeno da se radi o pošiljci.

Ispostavilo se da se u njoj nalazi firmirana garderoba kojom bi se mogao snabdeti omanji butik.

foto: Uprava carine

Na osnovu originalnih etiketa na garderobi utvrđeno je da jakne, džemperi, dukserice, košulje i farmerice robnih marki „Wellesteyn“, „Lacoste“, „Paul & Shark“, „Diesel“, „Bogner“, „Tommy Hilfiger“ i drugih, vrede oko 7.500 evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.