SLOBODAN ĆE BITI 20 GODINA NEVIN U ZATVORU? Supruga tvrdi da mu je LJUBAVNICA sve SMESTILA, evo i KAKO!
Foto: News1/Zorana Jevtić

ŠOK

SLOBODAN ĆE BITI 20 GODINA NEVIN U ZATVORU? Supruga tvrdi da mu je LJUBAVNICA sve SMESTILA, evo i KAKO!

Slobodanova supruga Brankica kaže da joj u sudu nisu verovali kad je mužu dala alibi

Objavljeno:

Moj muž nije ubica, to garantujem, ali švalerka mu je smestila 20 godina robije! U noći kad je ubijen Mladen Ilkić (78) u Vrdniku, u aprilu 2017, moj Slobodan je najpre bio na poslu i odmah zatim je došao kući. Osuđen je bez ijednog dokaza, samo na osnovu izjave njegove tadašnje ljubavnice Snežane Ilkić. Ta žena ga je poslala na robiju i svima nam upropastila život, priča Brankica Sladojević iz Sremske Mitrovice.

Njen muž Slobodan (30), naime, pre četiri godine započeo je vanbračnu vezu sa Snežanom, ali ju je posle nekoliko meseci ostavio, ne sluteći da će mu se ona brutalno osvetiti zbog toga, tvrdi Brankica. Ubrzo nakon raskida te veze, u noći između 5. i 6. aprila 2017, ubijen je Snežanin rođak Mladen u svojoj kući, a ona je uhapšena kao saučesnik. Snežana je tada izjavila u policiji da je ona kobne noći, oko pola sata iza ponoći, čuvala stražu ispred Mladenove kuće u Vrdniku, a da ga je Slobodan zadavio i opljačkao!

Sladojević, kažu, nije mogao da dođe sebi od šoka kad je uhapšen. Ipak, pošto protiv njega nije bilo nikakvih dokaza, bio je uveren da će biti oslobođen na sudu, ali grdno se prevario. Sudijama nije bilo bitno što je imao čvrst alibi, ni to što je veštačenje telefona pokazalo da nije napuštao Sremsku Mitrovicu. Sudije nisu marile ni za to što na mestu zločina nije pronađen nijedan Slobodanov biološki trag, iako jeste DNK nekog nepoznatog muškarca! Da sve bude još šokantnije, Snežana je kasnije u sudu priznala da je lažno optužila Slobodana, ali sud je, od svih dokaza, verovao samo u njenu prvu izjavu i poslao je Sladojevića na robiju. Snežani je, pritom, kazna smanjena sa deset na pet godina.

Slobodanova supruga Brankica kaže da joj u sudu nisu verovali kad je mužu dala alibi.

"Mislili su da ga kao supruga štitim, ali stvarno sam govorila istinu. Te noći, pre tri i po godine, Slobodan je do skoro jedan iza ponoći radio honorarno kao obezbeđenje u diskoteci 'Noks', na jednoj proslavi, i sve vreme su ga tamo snimale nadzorne kamere. Kući je došao oko 1.15. Toga se dobro sećam, jer nam je ćerkica tada imala osam-devet meseci i bila je nešto bolešljiva. Stalno se budila i plakala, pa sam i ja bila budna sa njom u krevetu. Kad je Slobodan stigao kući, čula sam otvaranje kapije i kako parkira auto u dvorište. Videla sam i kada je ušao u sobu. Upalio je cigaretu, popušio je i legao da spava. Ustao je oko šest sati ujutro i otišao na posao u bolnicu, gde je bio zaposlen kao vozač sanitetskog vozila", priseća se Brankica.

Ona dodaje i da se Slobodan narednih dana sasvim normalno ponašao, a onda je iznenada uhapšen 12. aprila 2017.

"Bila sam zgranuta, tek od advokata sam saznala šta je u pitanju. Kada sam čula da je uhapšen zbog ubistva, od šoka sam se nasmejala, jer sam znala da Slobodan nije u stanju da uradi tako nešto", tvrdi Brankica.

Prema njenim rečima, naredna tri meseca nije mogla da posećuje muža u pritvoru jer je bila svedok na sudu.

"Kada sam ga konačno videla u pritvoru, zaplakala sam. Bilo mi je jako teško... Ipak, bili smo ubeđeni da će se sve razjasniti tokom suđenja i da će biti oslobođen. Bila sam na svim suđenjima, pažljivo sve slušala i uverila se da protiv Slobodana zaista ne postoji nijedan dokaz, osim izjave te žene. Ali kada je pravosnažno osuđen... Šok! Znam da nije kriv, a dobio 20 godina", kaže Brankica.

Na pitanje da li je znala da je Slobodan bio u vezi sa Snežanom, rekla nam je da je za to čula tek posle hapšenja.

"Iz novina sam saznala da je bio u vezi s njom... Ne znam šta da vam kažem, oprostila sam mu tu prevaru, ali kad Slobodan izađe iz zatvora, raspravićemo to... Tu devojku nisam poznavala, ali kasnije sam čula da je sklona lažima i prevarama. Ona nije normalna. Svima je jasno da je htela da se osveti mom Slobodanu jer je raskinuo s njom. Čula sam i da je nakon njihovog raskida pokušavala mene da pozove i kaže mi za njihovu vezu, samo da bih ja ostavila Slobodana", priča Brankica, jedva zadržavajući suze.

Poslednja nada im je, kaže, žalba na povredu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu, koji bi eventualno mogao da naloži novo suđenje. U međuvremenu, Slobodan će ni kriv, ni dužan robijati u zatvoru Nova skela. Ako Snežana i dalje ne bude htela da otkrije ko je zaista ubio Mladena, možda će na to jednog dana ukazati DNK trag još nepoznatog muškarca, koji je nađen na kanapu kojim je starac bio vezan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.