POLA MILIONA EVRA ZA VUKOTIĆEVU GLAVU: Sprečen novi krvavi pir u ratu mafije!
Jovan Vukotić, Foto: Printscreen / Facebook

ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI

POLA MILIONA EVRA ZA VUKOTIĆEVU GLAVU: Sprečen novi krvavi pir u ratu mafije!

Iz crnogorske Uprave policije podgoričkim "Vijestima" su nezvanično potvrdili informaciju da je hapšenjem sprečena likvidacija, ali su izvori bliski Vukotiću, međutim, kazali da je Mujovića, ispred kotorskog Odeljenja bezbednosti, razoružao telohranitelj Kotoranina Dragoljub Ćetković

Objavljeno:

U Kotoru je u sredu hapšenjem Nikšićanina Petra Mujovića (20) sprečena likvidacija Jovana Vukotića (40), navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana. Mujović je, kako je ispričao, prihvatio da za pola miliona evra likvidira Kotoranina, a u njegovom kriptovanom telefonu pronađeni su nadimci osoba koje su preko poruka naručile Vukotićevo ubistvo.

Iz crnogorske Uprave policije podgoričkim "Vijestima" su nezvanično potvrdili informaciju da je hapšenjem sprečena likvidacija, ali su izvori bliski Vukotiću, međutim, kazali da je Mujovića, ispred kotorskog Odeljenja bezbednosti, razoružao telohranitelj Kotoranina Dragoljub Ćetković.

Praćenje

Kako pišu crnogorski mediji, Mujović je vozilom pratio Vukotića, koga je policija u sredu oko 15 časova zaustavila ispred tunela Vrmac. Nakon što su mu saopštili da mora poći u policijske prostorije da od njega prikupe obaveštenja, Vukotić je tražio da mu uruče poziv.

- Nakon skoro sat vremena doneli su poziv i otišli su do stanice. Dok je Jovan sedeo unutra, video je da jedan od policajaca unosi "češku zbrojevku" i rekao im je da "to može opaliti". Nastala je gungula, a onda je ušao Ćetković i kazao mu: "Uhvatio sam ga, sa metkom u cevi pištolja." Vukotić je pitao koga, na šta mu je ovaj je objasnio da ih je taj Mujović, kojeg je razoružao ispred stanice policije, pratio sve vreme, čak i onih skoro sat dok su čekali poziv za saslušanje - rekao je advokat Branko Anđelić, Vukotićev pravni zastupnik.

Kasnije te večeri Vukotić je izjavio da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

- Dva puta sam izašao iz kuće otkad sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Odsad, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji policiju će smatrati direktno odgovornom - rekao je vođa škaljarskog klana.

Iako je podgoričkim "Vijestima" nezvanično rečeno da je hapšenjem sprečena likvidacija, iz policije su juče zvanično saopštili da uhapšenog terete “samo” za nedozvoljeno držanje oružja.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Televizija Vijesti objavila je da je Mujović prihvatio da za pola miliona evra likvidira Kotoranina. Navode da je kod njega pronađen kriptovani telefon, u kom su nadimci osoba koje su i porukama naručili Vukotićevo ubistvo. Identitet tih osoba nije saopšten - rečeno je TV Vijesti.

Uhapšeni je i brat Radovana Mujovića, a obojica su navodno članovi nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana. Prema nezvaničnim informacijama, inspektorima je navodno priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, dok se u tužilaštvu branio ćutanjem.

Prema saznanjima Vijesti, danima je pratio osobe sa kojima je Vukotić blizak...

Par dana pre nego je u sredu vrebao Vukotića do policijske stanice, navodno istim automobilom od Kotora do Čeva uhodio je i prijatelje tog Kotoranina, koji su koristili njegove automobile. "Vijesti" saznaju da je upravo jedan od njih - Dragoljub Ćetković i u sredu primetio da ih prati isto vozilo.

Navodno, Mujović je upravljao tim vozilom i bio u nesporednoj blizini automobila u kojem je bio Vukotić, kada ga je policija zaustavila. Kada su Vukotić i osobe koje su bile sa njim u automobilu krenule ka kotorskoj policiji, nakon sata čekanja da im se uruči poziv, Mujović je učinio isto.

Vozili "poršea", hapšeni zbog droge i iznude

U avgustu 2019. godine, Petar je hapšen sa bratom Radovanom, bili su osumnjičeni za trgovinu drogom i iznude, a mediji su pisali da su braća Mujović bila prepoznatljiva u Nikšiću po "poršeu", vrednom više od 100.000 evra. Kasnije je kriminalna grupa na čijem čelu je Radovan Mujović i još 12 osoba, među kojima i njegov brat Petar, optužena za trgovinu drogom na teritoriji Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i, zanimljivo, Mađarske.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Radovana Mujovića da je sa Budvaninom Vasilijem Rafailoviće organizovao kriminalu grupu koja stoje iza pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana i Gorana Slovinića.

Mujović i Rafailović, prema policijskim informacijama, povezani su sa kavačkim kriminalnim klanom. Slovinić je više puta tvrdio da nije bezbednosno interesantna osoba, niti pripadnik bilo kog kriminalnog klana.

Kana policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Drugi pokušaj ubistva

Ovo nije prvi put da je sprečeno ubistvo navodnog vođe "škaljaraca". Naime, prošlog decembra, Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović, lažno se predstavljajući kao policajci, pokušali su da stave cijanid u hranu koju je Vukotiću donosila nevenčana supruga dok je bio u pritvoru u Beogradu.

Njih trojica su optuženi za pokušaj ubistva, a na optužnici je i Nikola Jovanović kome se na teret stavlja samo nelegalno nošenje oružja. Trojica optuženih su imali kačkete na kojima je pisalo UKP - Uprava kriminalističke policije, kada su zaustavili taksi u kome je bila M. M, Vukotićeva nevenčana supruga, koja je krenula u restoran po hranu Kotoraninu, koji nije jeo u pritvoru, upravo iz straha za svoju bezbednost.

Muškarci iz "škode" su joj rekli da je u pitanju rutinska kontrola, kazali joj da izađe iz taksija, a zatim joj je jedan od njih otvorio torbu. Videla je da ima hirurške rukavice, a uočila je da su kutije za hranu izvađene iz torbe. Ona je ovo ispričala Vukotiću koji joj je kazao da sve ispriča policiji i osumnjičeni su uhapšeni, a nedavno i optuženi.

Vukotić proveo 15 meseci u zatvoru

Vukotić je pušten iz spuškog pritvora 28. jula, kada je protiv njega obustavljena istraga zbog pokušaja ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Crnoj Gori je izručen iz Srbije gde je bio osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

U septembru 2018. uhapšen je u Turskoj, a kod njega su tada nađena lažna makedonska dokumenta, pa je eskpresno deportovan u Srbiju, čije državljanstvo ima pored crnogorskog. Posle odslužene kazne, izručen je Crnoj Gori. Postupak zbog pokušaja ubistva Radonjića i Strugara je obustavljen, kao i istraga zbog pokušaja ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe "kavčana", jer je utvrđeno da je ova Kotoranka lagala.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.