NIGDE NIJE IŠAO BEZ PANCIRA, ZNAO DA JE META: Šarac  i kobnog dana nosio zaštitu, parkirao se na MESTU ZA INVALIDE
Aleksadnar Šarac, Foto: Nemanja Nikolić

PRETNJA

NIGDE NIJE IŠAO BEZ PANCIRA, ZNAO DA JE META: Šarac i kobnog dana nosio zaštitu, parkirao se na MESTU ZA INVALIDE

Nalazi se u teškom stanju na jedinici intenzivne nege - rekli su iz UC

Objavljeno:

Aleksandar Šarac (35), navodni bivši pripradnik bande "Pink panter", prećeno je nedeljama pre pucnjave koja se dogodila u subotu popodne na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu, a očigledno je da se on plašio za svoju bezbednost budući da je imao pancir na sebi kada je ranjen. Međutim, napadač je to znao i pucao mu je u glavu.

Inače, U Šarca je pucano u subotu na parkingu TC "Ušće" na Novom Beogradu, pri čemu je on pogođen sa dva metka u glavu. Kako su za "Blic" rekli iz Urgentnog centra njegovo stanje je i dalje nepromenjeno i on se nalazi u teškom stanju.

- Nalazi se u teškom stanju na jedinici intenzivne nege - rekli su iz UC.

Da je njegova bezbednost bila ugrožena mesecima ranije u prilog tome govori i činjenica da su na društvenim mrežama postavljane različite objave sa pretećim tekstom upućene upravo Šarcu.

Kako piše "Kurir", plakati na banderama bili su oblepljeno na nekoliko mesta u Beogradu, sa takođe Šarčevom fotografijom i tekstom: "Traži se! Mole se sugrađani ako su ga videli da nam jave. Poslednji put je viđen kako pu*i ku**c".

"Šarac cinkaroš"

Pre toga na Instagramu je otvoren i profil "Šarac cinkaroš", koji je zaključan i ima 37 postova.

- Oni koji su videli profil kažu da su tu kačene slike Šarca uz preteće poruke. Nazivan je cinkarošem, nesrećnikom, pevačem. Navodno, mnogi su te postove tumačili kao otvorenu pretnju - kaže izvor.

Inače, druga Instagram stranica koja je delila takođe preteće poruke upućene Šarcu, u nedelju je obrisana.

- Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika, kao i njegovih saradnika...Pozabavićemo se više ovim pevačem u narednom periodu - piše ispod video snimka Šarca sa suprugom i njegovim prijateljima.

Podsetimo, Šarac je pre 3 dana ranjen sa dva hica iz pištolja upucan u garaži tržnog centra na Novom Beogradu, a inače je odranije je poznat srpskoj javnosti pošto je januara 2019. godine bio na meti profesionalnog ubice Čabe Dera. Napadač je na njega pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Nosio pancir

Takođe, Šarac je vozio blindirani crni "mercedes" i na sebi je imao pancir. Tog dana u podzemnom parkingu tržnog centra automobil je parkirao na A00 nivou i to na mestu koje je označeno da ga koriste samo invalidi.

Verovatno je izabrao baš to mesto, jer je ono treće od zida i svega desetak metara od ulaza u "Ušće", što znači da je vodio računa da mnogo ne pešači između drugih vozila. S obzirom na to da je ranijih godina već tri puta bio meta napada, vodio je računa o svojoj bezbednosti.

On je, kako se veruje, bio na meti i 7. avgusta 2018. godine kada je na kuću u Ulici Rajka od Rasine, bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živeo odmah do njega, bačena bomba. Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil. Sumnjalo se da bivši plejmejker Partizana nije bio meta, već njegov komšina Šarac i da je bomba bačena zbog podele plena iz pljačke juvelirnice u Italiji. Identitet bombaša, a nakon i toga i motiv tog napada do dans nisu otkriveni.

Podsećanja radi, do današnje pucnjave došlo je oko 16.40, a napadač je prilikom bekstva sa lica mesta odbacio pištolj. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog zločina.

Bonus video:

(Esprso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.