ŠARCU SU 2 METKA ISPALILI U GLAVU, LEKARI JOŠ NE MOGU DA IH IZVADE! Poslednje informacije o stanju upucanog
Mesto zločina, Foto: Nebojša Mandić, printscreen

kritično

ŠARCU SU 2 METKA ISPALILI U GLAVU, LEKARI JOŠ NE MOGU DA IH IZVADE! Poslednje informacije o stanju upucanog

Šarac se od subote nalazi u Urgentnom centru, a lekari i dalje oklevaju da mu iz glave izvade metke

Objavljeno: 14:26h

Aleksandar Šarac (35), navodni pripadnik bande Pink panter, teško je ranjen u garaži tržnog centra na Novom Beogradu, kada mu je nepoznati napadač ispalio dva hica u glavu. Kako saznajemo, njegovo stanje i dalje je teško i lekari mu se bore za život.

On se od subote nalazi u Urgentnom centru, a prema poslednjim informacijama i dalje je kritično i na odeljenju je intenzivne nege. Kao što smo već pisali, u glavi su mu i dalje dva metka, a oni će biti izvađeni kada mu se stanje stabilizuje.

Podsetimo, napadač je u Šarca pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Na njemu su izbrušeni serijski brojevi, tako da mu se teško može ući u trag porekla, a nema ni bilo kakvih otisaka. Sve to govori da je pokušaj likvidacije Šarca vrlo profesionalno planiran i odrađen.

1 / 3 Foto: Tanjug printscreen

Takođe, Šarac je vozio blindirani crni "mercedes" i na sebi je imao pancir. Tog dana u podzemnom parkingu tržnog centra automobil je parkirao na A00 nivou, i to na mestu koje je označeno da ga koriste samo invalidi.

Verovatno je izabrao baš to mesto, jer je ono treće od zida i svega desetak metara od ulaza u "Ušće", što znači da je vodio računa da mnogo ne pešači između drugih vozila. S obzirom na to da je ranijih godina već tri puta bio meta napada, vodio je računa o svojoj bezbednosti.

Međutim, napadač je očigledno znao sve ove podatke, pa mu je dva puta pucao samo u glavu.

Kad je Šarac izašao iz tržnog centra i došao do vrata svog "mercedesa", napadač mu je prišao sa leđa i ispalio hice. Šarac je pao na pločnik između vozila i betonskog stuba, a napadač je pobegao.

Istrčao je napolje i čini se da je bio vrlo samouveren da neće biti identifikovan, iako je morao znati da će ga snimiti mnogobrojne kamere video-nadzora. Zbog toga je trčao malo pognute glave.

Na sebi je imao crvenu jaknu, farmerice, bele patike, a na glavi crni kačket i crnu masku koja se sada nosi zbog korone. Navukao ju je skroz do očiju, a rub kačketa mu je prekrivao oči.

foto: Printscreen Vimeo

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.