U SRBIJI UHAPŠEN OPASNI NEONACISTA: Optužen je da je NAPASTVOVAO DETE!
Uhapšen Erik Lamers u Srbiji, Foto: Printscreen

BIVŠI GANGSTER!

U SRBIJI UHAPŠEN OPASNI NEONACISTA: Optužen je da je NAPASTVOVAO DETE!

Čovek je poznat javnosti jer je nekoliko puta ispitavan u slučaju bande ubica sa Brabanta

Objavljeno: 12:10h

Erik Lamers (60), bivši gangster i član krajnje desničarske organizacije WNP, uhapšen je prošle nedelje u Srbiji zbog nepristojnog ponašanja. Novine "La Nouvelle Gazette" i "Het Nieuwsblad" izvestile su u subotu.

Znamo da je bio u Srbiji u vreme hapšenja i da je zbog toga ovde u zatvoru. Možda je bio u begu, nije jasno gde je otac uhapšen.

Javni tužitelj iz Charleroia u subotu nije mogao potvrditi informacije. Čovek je poznat javnosti jer je nekoliko puta ispitavan u slučaju bande ubica sa Brabanta.

Erik Lamers i njegov 85-godišnji otac uhapšeni su u sredu u Srbiji na temelju poternice istražnog sudije iz Charleroia. Izručenje Belgiji treba da se dogodi u narednoj nedelji. Prema novinama, dvojica muškaraca upleteni su u moralni zločin. Reč je o silovanju maloletnice koje je počinjeno u blizini osumnjičenih.

1991. godine Erik Lamers je na sudu u Antwerpenu Asissen osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva dva zlatara iz Antwerpena. Takođe je 2004. godine od strane apelacionog suda u Liegeu osuđen za trgovinu lešom. 2012. godine krivični sud u Liègeu takođe ga je oslobodio zbog nemorala prema detetu koje mu je bilo blisko.

Lamers je poznat i u Belgiji jer je nekoliko puta ispitivan tokom istrage o Brabant Killerbandu, kriminalnoj organizaciji koja je uzrokovala smrt 28 ljudi u nekoliko pljački u Belgiji između 1982. i 1985. godine.

Lamers, kojeg je WNP prozvao "Zver", bio je jedan od vodećih članova. U intervjuu je rekao da je bio dio veće celine koja je težila uspostavi policijske države. Drugi su dali takve izjave, a trag WNP-a i dalje prate istražitelji u istrazi bande do danas.

Dvostruko ubistvo

Lamers je bio više od pukog izviđača WNP-a. 1991. godine osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistava Luda i Patrika Munsa, dvojice trgovaca dijamantima iz Antwerpena, oca i sina. To ubistvo počinio je zajedno sa svojim pratiteljem Francisom V. U potonjem su letos istražitelji bandi još uvek pretraživali kuće.

Lamers je takođe osuđen 1984. godine zbog krađe Ensora. Izvanredno je da je 2012. oslobođen krivice u slučaju seksualnog kaznenog dela u kojem su učestvovale maloletne žrtve. Dakle, sada je ponovno uhapšen zbog takvih dela.

(Espreso.co.rs / grenzecho.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.