SITNE RIBE ZA TOCILA: Dileri krili drogu u zakopane manjerke, ali ni upola vešto kao KRALJ ČISTOG HEROINA
Mladen Novaković Tocilo, Foto: Espreso.co.rs, MUP, Printscreen

detalji haosa

SITNE RIBE ZA TOCILA: Dileri krili drogu u zakopane manjerke, ali ni upola vešto kao KRALJ ČISTOG HEROINA

Ovo nije jedini slučaj u kome su dileri sakrivali drogu ispod zemlje. Mladen Novaković, zvani Tocilo bio je tata-mata svog zanata!

Objavljeno:

Srpska policija juče je pronašla oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko tri kilograma smese za mešanje u više odvojenih akcija, kao i prilikom pretresa osam stanova i četiri vozila koje su osumnjičeni koristili.

Takođe, zaplenjeno je i oko 28.000 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, kao i tri motorna vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su R. P. (34), D. B. (31), U. D. (33), N. P. (30), S. T. (22), J. R. (35), S. Đ. (50) i M. G. (40).

Sumnja se da su oni, na teritoriji Beograda i u drugim gradovima Srbije, prodavali heroin, amfetamin i kokain, tako što su drogu zakopavali u staklenim i plastičnim posudama na unapred obeleženim mestima, gde su je kupci preuzimali i ostavljali novac.

Jedna ekipa je bila zadužena za nabavku, druga za distribuciju i obeležavanje mesta na kojima je droga ostavljana, dok je treća bila zadužena da nadgleda preuzimanje i proverava da li su kupci na dogovorenom mestu ostavljali novac.

Osim toga koristili su i šifre koje su dobro poznavali i kupci. Pa je tako jedna od često korišćenih za porudžbinu bila: Treba mi hrana za papagaja, dok su reč novac zamenjivali šifrom: Paket te košta 10 zelenih salata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Inače, ovo nije jedini slučaj u kome su dileri sakrivali drogu ispod zemlje. Mladen Novaković, zvani Tocilo bio je tata-mata svog zanata! Čist heroin dovezen iz Turske skrivao je u zakopanim burićima na nekoliko lokacija u selima u okolini Mladenovca.

Uhapšen je 14. novembra u policijskoj akciji i tom prilikom mu je oduzeto 77 kilohrama heroina i pola kilograma kokaina čija se vrednost procenjuje na pet miliona evra.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.