MALČANSKOG BERBERINA SU DANAS OPET U TAJNOSTI UVELI U ZGRADU SUDA! Već je probao da se opere od SVIREPOG ZLOČINA
Malčanski berberin, Foto: Printscreen

NASTAVAK SUĐENJA

MALČANSKOG BERBERINA SU DANAS OPET U TAJNOSTI UVELI U ZGRADU SUDA! Već je probao da se opere od SVIREPOG ZLOČINA

Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Objavljeno:

Veštaci će dati stručno mišljenje o povredama koje je zadobila devojčica, kao i tragovima na Jovanoviću koji potvrđuju da je izvršilac krivičnog dela za koje se tereti.

Saslušanjem veštaka sudske medicine danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz sela Malča, optuženom za svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice koju je oteo 20. decembra prošle godine.

Suđenje zloglasnom Malčanskom berberinu, tako nazvanom zbog navike da svoje žrtve ošiša pre nego što ih napadne, zatvoreno je za javnost zbog zaštite interesa maloletne žrtve.

Kako se saznaje, svoj nalaz i mišljenje izneće Goran Ilić, direktor Zavoda za sudsku medicinu i njegova koleginica Aleksandra Antović, koji su obavili sudsko medicinsko veštačenje maloletnice, ali i njenog napadača.

Oni će dati stručno mišljenje o povredama koje je zadobila devojčica, kao i tragovima na Jovanoviću koji potvrđuju da je izvršilac krivičnog dela za koje se tereti.

Tokom njihovog izlaganja osim predstavnika optužbe i odbrane, pravo da neposredno ispituje veštake imaće i sam Jovanović. Tokom dosadašnjeg toka sudskog postupka, Ninoslav nije propuštao priliku da ospori navode koji ga terete, pa se očekuje da će to učiniti i sada. Ovo posebno iz razloga što je ranije nastojao da minimizira svoju odgovornost, pa iako je priznao delo, negirao je stepen povreda koji je detetu naneo.

Postupak protiv Malčanskog berberina započeo je 29. maja kada je zatražio izuzeće zamenika Višeg javnog tužioca i požalio se da nije upoznat sa sadržinom psihijatrijskog veštačenja, zbog čega je pripremno ročište odloženo.

Prilikom ponovnog pojavljivanja pred sudom, Jovanović je doveo u pitanje neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno tvrdio je da je zločin počinio u neuračunljivom stanjju. Zbog toga su u nastavku suđenja neposredno ispitani i neuropsihijatri, ali i psiholog koji se bavio strukturom ličnosti optuženog.

U daljem toku postupka iskaz su dali lekari niškog Kliničkog centra koji su zdravstveno zbrinuli devojčicu nakon što je spasena iz ruku otmičara. Na poslednjem glavnom pretresu svedočila je maloletnica i detaljno opisala golgotu koju je prošla tokom devet dana, koliko je provela u Jovanovićevom zatočeništvu.

Mada se glavni pretresi zakazuju u razmaku od par nedelja, suđenje ulazi u peti mesec s obzirom na to da sud ne želi da napravi bilo kakav propust koji bi Jovanoviću omogućio da pobije sudsku odluku u postupku po pravnim lekovima.

Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

(Espreso.co.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.