TI PRLJAVI SRBINE! Tinejdžer osuđen na godinu dana robije zbog ZLOSTAVLJANJA DEČAKA IZ SRBIJE, A NAŠAO GA JE OVAKO
Petnaestogodišnjak osuđen na godinu dana zatvora, Foto: Profimedia

MALTRETIRANJE U BEČU

TI PRLJAVI SRBINE! Tinejdžer osuđen na godinu dana robije zbog ZLOSTAVLJANJA DEČAKA IZ SRBIJE, A NAŠAO GA JE OVAKO

Dečak čečenskog porekla našao se na optuženičkoj klupi suda u Beču pošto je maltretirao i vređao dečaka srpskih korena

Objavljeno:

Petnaestogodišnjak koji je maltretirao srpskog dečaka u Beču "jer je koketirao sa devojčicom čečenskog porekla", sve to snimio i objavio na mrežama, osuđen je pred sudom u Beču na godinu dana zatvora. On se branio da je hteo da "sačuva ugled devojčice", ali i Čečena o kojima se, kako je kazao, generalno govori loše.

Dečak čečenskog porekla našao se na optuženičkoj klupi suda u Beču pošto je maltretirao i vređao dečaka srpskih korena. Do napada je došlo jer je navodno srpski dečak komunicirao i flertovao sa jednom Čečenkom.

Uhapšeni dečak pripadnik je problematične islamske organizacije koja sebe naziva "čuvarima morala", a bavi se ponašanjem žena i drugih Čečena u zajednici.

Tako na primer kontorlišu njihovo oblačenje i kretanje a ukoliko bi se neki od izmišljenih zakona ove zajednice prekršio, recimo žena se oblačila previše "zapadnjački", usledila bi stroga kazna, strašan pritisak na njenu porodicu, pa čak i fizičko maltretiranje.

Zbog ovoga su njihovo hijerarhijsko uređenje ali i sve druge aktivnosti pod lupom policije još od februara. Prema dosadašnjim podacima oni se organizuju u tajnim čet grupama gde razmenjuju fotografije i tekstualni sadržaj onih koji su se oglušili o njihove zakone.

Dečak čečenskog porekla ispričao je na sudu da je do srpskog dečaka došao putem interneta, tako što je pronašao njegove prijatelje na Instagramu a zatim je došao do njega. Kazna koja mu je dosuđena još nije pravosnažna.

"Ti prljavi Srbine"

Na snimku se vidi kako grupa mladića zadaje dečaku srpskog porekla na desetine udaraca, vređa ga, tera da klekne.

- Ti, prljavi Srbine, misliš da možeš pisati Čečenima? - čuje se na snimku kako nasilnik pita dečaka u pauzi od udaraca. Zatim su ga naterali da klekne i da se izvini.

Otac dečaka oglasio se nakon što su obelodanjeni detalji incidenta, objašnjavajući da su njegov sin i devojčica zbog koje je došlo do prebijanja, zajedno pohađali časove.

- Moj sin je išao na čas sa devojkom iz Čečenije. Jednog dana ga je zamolila da joj pomogne sa domaćim zadacima. Želela je da ga pita o školskim stvarima, pa je on njoj odgovorio - rekao je otac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.