KONTIĆA HITNO IZRUČUJU SRBIJI! Oglasio se njegov advokat, ima NEVIĐENU ODBRANU ZA NJEGA
Ivan Kontić, Foto: foto mup printskrin

advokat ne odustaje

KONTIĆA HITNO IZRUČUJU SRBIJI! Oglasio se njegov advokat, ima NEVIĐENU ODBRANU ZA NJEGA

Ivan Kontić uhapšen je u nedelju u iznajmljenom stanu u naselju Zabjelo u Podgorici

Objavljeno:

Ivan Kontić (30) saslušan je u Višem sudu u Podgorici i saglasio se s izručenjem Srbiji, koja ga potražuje zbog pokušaja ubistva Miljana M. (28) 24. avgusta u Novom Sadu.

- Kontić je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji - izjavila je portparolka Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Tako je pokrenut postupak izručenja Srbiji, a sada srpske vlasti treba da Crnoj Gori pošalju dokumentaciju na osnovu koje potražuju Ivana Kontića. Jedino što bi moglo da uspori ovaj proces jeste ukoliko se utvrdi da je osumnjičen da je izvršio neko krivično delo u Crnoj Gori. Nakon odluke suda, zahtev za njegovo izručenje treba da potpiše i ministar pravde Crne Gore, što je u većini slučajeva čista formalnost.

Advokat: Moj klijent nije huligan

Advokat Damir Lekić, koji zastupa Kontića, kaže za Srpski telegraf da je njegov klijent magistar pravnih nauka, a ne neki huligan.

- On je saglasan za izručenjem Srbiji po skraćenom postupku, upravo da bi na sudu objasnio šta se tačno dogodilo. U pitanju nije pokušaj ubistva, već nanošenje teških telesnih povreda - naglasio je Lekić.

Ivan Kontić uhapšen je u nedelju u iznajmljenom stanu u naselju Zabjelo u Podgorici, gde se krio već izvesno vreme. Pre toga je ovaj Nikšićanin viđen u rodnom gradu, ali kada je Srbija preko Interpola raspisala poternicu za njim, otišao je u ilegalu. Njemu se na teret stavlja da je 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pokušao da ubije Miljana M. (28). Ovaj zločin snimile su kamere za video-nadzor, a snimak se pojavio na društvenim mrežama, šokirao i zgrozio srpsku javnost.

Na snimku se vidi kako Kontić, inače džudista, pesnicama udara žrtvu. Kada je Miljan M. izgubio svest, Kontić je nastavio da ga udara pesnicama u glavu. Na kraju mu ni to nije bilo dosta, nego je nesrećnom mladiću polomio obe podlaktice.

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.