VOJINOVA ISPOVEST: Kako se zaista Arkan obogatio,zašto su svako veče sa Legijom gledali isti film i pucali iz zolje
Vojin Ražnatović, Foto: Printscreen Instagram

ŠOK!

VOJINOVA ISPOVEST: Kako se zaista Arkan obogatio,zašto su svako veče sa Legijom gledali isti film i pucali iz zolje

Željko Ražnatović Arkan ostao je upamćen kao zloglasni komandant paravojne formacije “Tigrovi” i gospodar srpskog podzemlja

Objavljeno:

U nastavku ispovesti Vojina Ražnatovića otkrivamo istinu o krađi bele tehnike, odnosu sa Legijom u Erdutu i kako je afera sa Cecom upropastila Arkanov prvi brak.

Željko Ražnatović Arkan ostao je upamćen kao zloglasni komandant paravojne formacije “Tigrovi” i gospodar srpskog podzemlja. Kao njegov sin, Vojin je bio neposredni svedok Arkanovog vrtoglavog uspona, ali i krvavog kraja.

U prvom delu njegove ispovesti, Vojin je pričao o tome kako je izgledalo odrastati sa obezbeđenjem koje nosi kalašnjikove, na koje je sve načine Arkan demonstrirao svoju strogost i za šta su se dobijali šamari.

Arkanove “Tigrove”, srpsku dobrovoljačku gardu, pratio je glas da su iza sebe ostavljali pustoš, a sa sobom odnosili belu tehniku. Vojin je kao desetogodišnji dečak proveo jedno leto u Erdutu, trenažnom centru “Tigrova”, i kaže da tamo, osim u kuhinji, nigde nije video belu tehniku.

“Bio je i jedan mali televizor u očevoj sobi, tu smo ja, on, moj brat i Legija gledali svako veče film ‘Lavlje srce’ sa Žanom Klodom Van Damom. Malo ljudi zna da je on najveće pare napravio kad je uvozio gorivo i drvnu građu za vreme sankcija. Erdut i ceo taj kraj su zvali Arkanzas, jer su tu šume neke ‘skinuli’, pa je uvezao hrast i zaradio milione”, objašnjava Vojin.

Arkan tako odjednom stiče ogroman novac, koji nemilice troši na dokazivanje moći i statusa. U jednom trenutku kupuje čak 30 džipova “micubiši pajero”, ruši malu kuću na placu u Ljutice Bogdana i gradi viletinu. Želja mu je bila da, osim Slavonije, pokori i politiku. “Baca” pet miliona evra na pompeznu, ali neuspešnu političku kampanju. Njegova Stranka srpskog jedinstva neslavno prolazi na izborima.

foto: Printscreen / Instagram/vojinraznatovic

Njegova tadašnja žena, Vojinova majka Natalija Martinović, nije podržavala Arkanovu potrebu da se eksponira i razbacuje novcem. Njihov brak je već bio krizi, jer je kao prva žrtva među vojnicima Srpske dobrovoljačke garde, na samom početku rata, pao njen brat, koga je ispratila na front sa poverenjem u muža.

Arkan u Erdutu utehu pronalazi u tadašnjoj zvezdici muzičkog neba, Svetlani Ceci Veličković, koju zajednički prijatelj, Oliver Mandić, dovodi u kamp da peva vojnicima.

Čim je saznala za aferu, Natalija uzima decu, laže i Arkana i obezbeđenje da ide samo do majke u Crnu Goru, mališanima nabavlja lažne pasoše i sa četvoro klinaca vozom beži iz zemlje. Koliko god moćan tada bio, Arkan doživljava nezamisliv udarac i na ego i na emocije.

"Prvo smo otišli u Beč, pa u Rim, pa u Pariz i tek na kraju u Atinu. Svi ti naši prijatelji kod kojih smo dolazili nisu smeli da nas prime, dozvolili bi nam da budemo kod njih par dana, a onda su tražili da odemo, u strahu od Arkana. Bili smo kao izbeglice, niko nas nije hteo. Otac je više puta zvao majku, moli je da se vrati, obećavao da će oterati Cecu, ali ona je ostala nepokolebljiva.”

Nastaviće se...

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.