JEL' REALNO OVO? Policijski službenik ukrao iz sefa HEROIN, pa nonšalantno otišao iz Srbije
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

Operacija vredna 40.000

JEL' REALNO OVO? Policijski službenik ukrao iz sefa HEROIN, pa nonšalantno otišao iz Srbije

I. M. se sumnjiči da je drogu, zaplenjenu u više akcija, vrednu oko 40.000 evra, prodao za 20 puta manju sumu svom sugrađaninu S. D. (27)

Objavljeno:

Policijski službenik I. M. (36), zaposlen kao domar u Policijskoj upravi Bor, koji se sumnjiči da je krajem marta 2017. godine iz sefa PU Bor ukrao dva kilograma zaplenjenog heroina, umesto na optuženičkoj klupi, kako saznaju "Novosti" - pobegao je u inostranstvo!

Po dostupnim informacijama, I. M. se sumnjiči da je drogu, zaplenjenu u više akcija, vrednu oko 40.000 evra, prodao za 20 puta manju sumu svom sugrađaninu S. D. (27).

Dok je istražni postupak trajao, osumnjičenom policijskom službeniku iz nepoznatih razloga nije oduzet pasoš, već je I. M. prebegao u jednu zemlju preko Atlantskog okeana i nedostupan je našim organima gonjenja.

Prema nezvaničnim informacijama, I. M. je narkotike ukrao pre tri godine, ali je tek 2017. urađen popis zaplenjenih opijata.

- Tada je uočeno da fali oko dva kilograma narkotika i započeta je istraga. Sve vreme se tragalo za kradljivcem - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Domar je imao ključeve svih vrata i sefova u stanici i tako je uspeo da dođe do heroina. Na kraju je priznao šta je uradio, a deo prodate droge je zaplenjen u Novom Sadu.

ČUVALI DETALjE KRAĐE

Otkriveni I. M. kome je podneta prijava zbog teške krađe, kao i zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, praćen je više meseci. Međutim, u cilju istrage policija tada nije saopštila kako je on uspeo da iznese dva kilograma opijata iz zgrade PU u Boru, koja je obezbeđena naoružanim policajcima i sigurnosnim kamerama.

Operativnim radom ustanovljeno je da je Boranin S. D. kasnije preprodao kilogram heroina za sumu od 4.000 evra, i to posredstvom S. S. (32) iz Novog Sada. Narkotike je kupio muškarac od 27 godina, čije ime policija nije saopštila.

- Sef u kom se čuvaju zaplenjeni narkotici nalazi se u podrumskim prostorijama PU u Boru - kaže nam izvor iz istrage. - Ključ od sefa poseduje nekoliko ljudi, a dalja istraga će pokazati da li ima još umešanih u ovu nesvakidašnju krađu heroina iz zgrade policije.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.