100.000 TABLETA, 58 KG MARIHUANE, KRAĐA TELEFONA: Srpski policajci su bili prezauzeti HAPŠENJEM SVOJIH KOLEGA
Zbog čega su sve srpski policajci hapsili kolege, Foto: RINA

UČESTALO

100.000 TABLETA, 58 KG MARIHUANE, KRAĐA TELEFONA: Srpski policajci su bili prezauzeti HAPŠENJEM SVOJIH KOLEGA

Jutros je u javnost dospela informacija o hapšenju policajca iz Kragujevca, pre toga, 6. oktobra, o hapšenju preostale četvorice

Objavljeno: 20:41h

U tri odvojene akcije na početku oktobra, uhapšena su petorica policajaca - jedan pod sumnjom da je organizator kriminalne grupe, jedan pod sumnjom da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge i još trojica zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Jutros je u javnost dospela informacija o hapšenju policajca iz Kragujevca, pre toga, 6. oktobra, o hapšenju preostale četvorice. Jedno od tih hapšenja bilo je kod Velike Plane.

Policajac iz Kragujevca S. B. uhapšen je noćas sa još dve osobe S. Z. i N. Z, prilikom primopredaje oko 100.000 tableta ksalola. Uhapšen je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a jedna osoba nalazi se u bekstvu.

Tablete su, kako je opisano, bile u deset kartonskih kutija, a primopredaja se odvijala tako što su prebačene iz jednog putničkog vozila u drugo. Hapšenje se odigralo nakon višemesečnog predistražnog postupka u akciji koju su sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala kao i Sektora unutrašnje kontrole.

Uhapšenima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krvičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a određeno im je i policijsko zadržavanje.

Prethodno, javnosti je saopšteno da je uhapšen policijski službenik J. B. (37) zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge. Kod njega je na izlazu sa auto-puta kod Velike Plane, prilikom pregleda vozila "ford kuga" kojim je upravljao, policija pronašla 58 kilograma marihuane, zapakovane u 47 paketa.

U drugoj akciji, uhapšeni su S. P. (33), J. S. (36) i D. C. (42) sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Sumnja se da su prilikom postupanja prema migrantima i od njih oduzimali mobilne telefone i novac, o čemu nisu sačinjavali službene spise. Kako se sumnja, mobilne telefone su potom prodavali.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

foto: Kurir/T. Ilić

Još hapšenja policajaca od početka godine

Prethodno u septembru objavljeno je hapšenje 33 osobe, među kojima deset policajaca u selu Kačarevo kod Kamenice na KiM. Među njima je bilo, piše prištinski Reporteri, trojica Srba iz Kamenice, pripadnika granične policije.

Svih 33 uhapšeni su zbog sumnje da su se bavili ilegalnim kockanjem, trgovinom ljudima, trgovinom oružjem, narkoticima, krijumčarenjem robe i raznim drugim kriminalnim aktivnostima.

Još ranije, 29. aprila, u policijskoj akciji u Beogradu zaplennjeno je 112 kilograma marihuane, a uhapšene su tri osobe, među kojima policijski službenik iz Užica - A. V. (39).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i privođenje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu uz krivičnu prijavu biti privedeni.

Još ranije istog meseca, 9. aprila, uhapšeni su policijski službenik M. B. (35) iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i R. M. (37), sa područja Bačke Palanke, koji se sumnjiči da je falsifikovao novac i neovlašćeno trgovao drogom.

Njih dvojica se sumnjiče da su prodavali falsifikovane službene značke Ministarstva unutrašnjih poslova, a uhapšeni su u Novom Sadu, prilikom pokušaja da prodaju dve takve značke. Prema rečima sagovornika Kurira iz istrage, sumnja se da je uhapšeni policajac duže vreme izrađivao lažne značke MUP, a da je od njihove prodaje zaradio skoro 100.000 evra.

Još ranije u martu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijskog službenika S. C. (40) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je 80-godišnjem sugrađaninu omogućio kretanje na javnom mestu uprkos meri samoizolacije koja mu je izrečena po povratku u zemlju, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Krajem januara, preneo je Kossev, uhapšen je D .K. policajc jedinice za brzo reagovanje Regiona Sever, zbog sumnje da je izvršio krivično delo „zloupotreba službenog položaja“ i „uzimanja mita“. Mediji su preneli da je osumnjičen za traženje mita u vrednosti od 25.000 evra kako bi omogućio prenos opreme iz fabrike u opštini Zvečan u opštinu Gračanica. Drugi izvor, KosovoPress, istim povodom, ojavio je informaciju da su u Severnoj Mitrovici uhapšena dvojica policajaca – D. K. i G. S.

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.