SESTRICE NI NE ZNAJU ŠTA SE DESILO, BAKA JEDVA GOVORI: Ogromna tuga u Hajdukovu zbog mališana (12) koji se udavio
Policija / Ilustracija, Foto: Sonja Spasić

strašno

SESTRICE NI NE ZNAJU ŠTA SE DESILO, BAKA JEDVA GOVORI: Ogromna tuga u Hajdukovu zbog mališana (12) koji se udavio

U subotičkoj Policijskoj upravi kažu da jedino mogu da potvrde da je pronađeno telo dečaka, dok istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo u Subotici

Objavljeno:

Dvanaestogodišnji D. K. iz sela Hajdukovo kod Subotice pronađen je mrtav jutros u dvorištu kuće, a prema informacijama iz istrage najverovatnije je izvršio samoubistvo iz nehata.

U subotičkoj Policijskoj upravi kažu da jedino mogu da potvrde da je pronađeno telo dečaka, dok istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo u Subotici. Policija je odmah izašla na lice mesta, a zbog okolnosti i nadležni iz tužilaštva.

Tragedija se, kako saznajemo, dogodila u dvorištu porodične kuće, u pomoćnoj prostoriji pri domaćinstvu u Školskoj ulici u vangradskoj subotičkoj Mesnoj zajednici “Hajdukovo”.

- Prema prvim informacijama dečak je izgubio život iz nehata nesrećnim slučajem. Igrao se u pomoćnoj prostoriji u dvorištu i pretpostavlja se da je vezao sebi nekakavu vezicu za kese oko vrata i na taj način se udavio. Kada je pronađeno njegovo telo nije davao znakove života – kaže izvor “Blica”.

Telo dečaka iz Hajdukova biće u subotu otpremljeno na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicine.

- Tačan uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom u novosadskom Institutu za sudsku medicine. Nezahvalno je donositi zaključke pre nego što bude urađena obdukcija – kaže izvor blizak istrazi.

U dvorištu porodične kuće u kojoj se dogodila tragedija, pod tremom, na stepeniku danas je sedela uplakana majka, još jedna žena i devojčica.

- Otiđite molim vas i ostavite nas – jedva je izgovorila bolom skrhana majka nesrećnog dečaka.

Tuga u Hajdukovu

U Hajdukovu vlada ogromna tuga. Svi su čuli za tragediju i u neverici kažu da se nikada ranije nije desila ništa slično u njihovom kraju koji važi za mirno naselje.

- Lično ne poznajem porodicu, ali sam čuo šta se dogodilo. Otac je zanatlija, limar, majka domaćica. Imaju još dve devojčice. Mnogo mi je žao deteta, njihovog sina, ali i roditelja. Kako ljudi uopšte prežive takvu tragediju. Rekli su da se dečak igrao, da je bio dobro i veselo dete i da je slučajno oko vrata previše zategao vezicu, ali da nije verovatno nije mogao da je oslobodi, otpusti i dođe do vazduha. To je zaista strašno - kaže meštanim Hajdukova.

Roditelji u bolu

Roditelji u velikom bolu ne izlaze iz kuće, baka preminulog dečaka jedva govori, kaže da nije bila kod kuće kada se dogodila tragedija, a da je oko podneva nazvala kćerka i rekla joj da odmah dođe.

“Došla sam s posla i još ne mogu da poverujem, unuk se igrao i u igri se nešto desilo, nisam bila prisutna, ne znam dalje šta se dogadalo. Izvinite ne mogu da govorim”, jedva je prozborila nesrećna baka.

Prvi komšija kaže da su čuli za tragediju, ali ne znaju kako se dogodila.

“Otac je autolimar, dobar domaćin. Imaju troje dece, još dve mlađe devojčice. Dečak je bio najstariji. Dobre komšije i dobro su živeli. Otac ima neku firmu, bavi se limarijom, majka domaćica, deca srećna, ali eto pogodila ih je tragedija. Znamo ga kao dobro dete. Videli smo da su policija i Hitna pomoć bile ispred kuće, sedam, osam kola. Verovatno su uviđaj pravili. Nezgodno nam je da sada idemo tamo, ali kasnije ćemo otići”, rekao je sredovečni muškarac.

“Čuli smo odjednom sirene i ambulantna kola. Šta da vam kažem, mi smo se taman vratili iz grada, i kada smo stigli već je policija bila ispred kuće. Moja ćerka je videla i neka crna kola, možda pogrebna. Mi smo se uplašili, slutili smo da je neka tragedija u pitanju, ali ostali smo u kući. Sad je muk i tišina, sve su se komšije povukle, sedimo u kućama, da im ne smetamo u bolu. Popodne ćemo otići do komšija, kada se sve malo smiri. Tragedija jeste, ali niko ništa ne priča. Čuli smo da je nesrećan slučaj. Detalje još ne znamo. Sestrice su mlađe, svi idu u školu. To je mešoviti, skladan brak, majka je Srpkinja, rođena je negde kod Kanjiže, a Kristijan (45) ima rođenog brata u inostranstvu. Doselili su se pre 10, 15 godina. Kristijanovi roditelji nisu živi, ali svi smo prijatelji u komšiluku, pomoći ćemo da podnesu bol, koliko možemo”.

(Espreso.co.rs/Blic/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.