HITAC U PLAFON, PA NJOJ U GLAVU: Marija pokušala da pobegne od POMAHNITALOG LJUBAVNIKA, pravio joj ZASEDU
Marija pokušala da pobegne, Foto: Facebook, Instagram

JEZIVI DETALJI

HITAC U PLAFON, PA NJOJ U GLAVU: Marija pokušala da pobegne od POMAHNITALOG LJUBAVNIKA, pravio joj ZASEDU

Spremačica koja je bila kod Marije u stanu pre nego što je došlo do drame i zločina, ispričala je da je primetila da je Marija tužna

Objavljeno:

Marija Stanojska (31) pokušala je da pobegne od svog pomahnitalog ljubavnika Milana Živojinovića (41) koji joj je u utorak lupao na vrata stana. Prema do sada poznatim informacijama, uplašena žena nije htela da ga pusti u stan, i čekala je da ode da bi mogla da izađe napolje, međutim nije očekivala da je on ispred zgrade čeka u zasedi.

Spremačica koja je bila kod Marije u stanu pre nego što je došlo do drame i zločina, ispričala je da je primetila da je Marija tužna.

Nekoliko sati pre nego što je Milan ubio Mariju s kojom je navodno bio u emotivnoj vezi, a zatim i sebe, lupao je na vrata stana u Pančevu u kojem je živela sa dve maloletne ćerke. Njih dvoje su se posvađali, a onda je on konačno otišao.

Tajnu svađe koja je prethodila tragediji i uopšte odnosa između njih, da li Marija želela da prekine vezu s njim, odneli su sa sobom, a ono što je izvesno jeste da mlada žena ni tog, kao ni prethodnih dana, nije prijavljivala policiji da je Milan uznemirava, preti ili da je tuče.

Marijin otac, prema nezvaničnim informacijama, policiji je rekao da Milana Živojinovića uopšte nije poznavao, niti mu je ćerka pričala o njemu.

Da se nešto ipak dešavalo u zgradu u Sterijinoj ulici u Pančevu, i to samo nekoliko sati pre nego što su u utorak po podne u njenom “golfu” nađena i dva tela, otkrile su Marijine komšije.

- Milan je nekoliko puta lupao na vrata njenog stana, međutim ona je odbila da mu otvori. Nešto su se svađali, otišao je, ali izgleda da ju je sačekao ispred zgrade. U momentu zločina Marijina mlađa ćerka, koja ima dve godine, bila je u vrtiću, a starija verovatno u školi. Verovatno je čekao da krene po decu. Pretpostavljamo da ju je, čim je izašla iz zgrade, odvukao do auta, gde ju je ubio. Sumnjamo da ona nije htela da bude više s njim, a njega je to naljutilo - priča jedna komšinica.

Kako pokazuju prvi rezultati istrage, Marija je popodne izašla iz stana i krenula ka kolima, da li je htela po dete u vrtić ili negde drugde, verovatno nikada neće biti poznato, ali Milan ju je čekao ispred. Preplašena Marija pojurila je ka svom automobilu, a on je brzo otvorio suvozačeva vrata i ušao za njom.

U jednom trenutku ona je ponovo pokušala da izađe iz vozila da pobegne od njega, ali on je ispalio jedan hitac u krov automobila. Ona i je i pored toga pokušavala da pobegne i pomahnitali Milan ispalio je hitac Mariji u glavu. Nakon toga izvršio je samoubistvo kraj nje.

Kada se vraćala sa posla, komšinica iz zgrade videla je jeziv prizor i odmah je pozvala policiju. Kako su još komšije dodale, u zgradi se nisu čuli pucnji, tako da niko nije mogao da pretpostavi šta se dešavalo na nekoliko metara od njihovih domova.

"Bila je dobra žena"

Marija je inače rodom iz Kačareva, gde joj žive roditelji. Otac Dragan, major u penziji, od pre nekoliko godina vlasnik je auto-placa u centru Pančeva, na kojem radi sa sinom Filipom. Kako je jedan radnik na auto-placu ispričao za “Blic”, Marijinog oca poznaje odavno.

- Tragedija! Poštena i dobra porodica. Mariju sam poznavao, bila je dobra žena. Njene dve ćerkice sada su nažalost ostale bez majke. Pre dva dana smo svi zajedno sedeli u Pančevu i pričali, ni po čemu nismo mogli da naslutimo da ovako nešto može da se desi - rekao je jedan od zaposlenih.

Četvoro dece ostalo bez jednog roditelja

Inače, Marija je veoma mlada ostala trudna, sa nepunih 18 godina rodila je prvu ćerku. Sa ocem devojčice se ubrzo rastala, a mlađu ćerku dobila je sa drugim nevenčanim suprugom. Iako je mlada postala majka, nije zapostavila školovanje, već je završila fakultet i pre izvesnog vremena otišla u Nemačku kako bi usavršila jezik. Kako niko od njenih najbližih nije znao da je ona u vezi sa Milanom Ž., spekuliše se da su se upravo u Nemačkoj upoznali jer je i ovaj Gradištanac u toj zemlji izvesno vreme živeo i radio. Milan je inače bio oženjen, a iz prvog braka ima dvoje odrasle dece. S drugom suprugom, s kojom nije imao dece, otišao je u Nemačku. Tamo je radio kao vozač. Da li je ženu s kojom je otišao u Nemačku ostavio ili je imao nameru da to uradi da bi s Marijom započeo zajednički život, utvrđuje se. Pitanje je, međutim, da li je mlada žena imala iste planove kao i on jer, za razliku od Milana Ž. čija deca su odrasla, ona je trebala na put da izvede dve ćerke, od kojih mlađa ima dve godine.

Porodica u šoku

Porodica ubijene Marije, koja živi u selu Kačarevu nedaleko od Pančeva, nije htela da komentariše tragično ubistvo njihove ćerke.

- Ovo je veliki šok za sve nas, molim vas da nas ostavite na miru, jako nam je teško - rekli su Marijini roditelji koji će, kako se pretpostavlja, preuzeti brigu o njene dve ćerkice.

SOS TELEFONI

Ako trpite bilo kakav vid nasilja u porodici, ovo su telefoni na koje možete da se odmah obratite:

* POLICIJA 192

* Prijava nasilja u porodici 0800-100-600

* Ženski centar SOS telefon protiv nasilja nad ženama i decom radnim danom (10-20h) 2645-328

* SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja (14-18h) 3626-006

* SOS Dečja linija „Broj za problem tvoj” besplatni i poverljivi pozivi (0-24h) 0800-123456

* Savetovalište za brak i porodicu 2650-258 / Palilula (8-15.30h) 2752-224 i Zemun (8-15 h) 2695-416

* SOS Centar za mlade (18-22h) 3192-782

* Autonomni ženski centar - SOS telefon za podršku ženama žrtvama nasilja - 0800 100 007 (od 10h do 20h radnim danima)

* Sigurna kuća

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.