MILAN JE NESTAO PRE 7 MESECI, SVE JE MISTERIJA: Možda je živ, OTAC IMA KLJUČNE DETALJE jer telefon krije neke tajne
Milan Mišković, Foto: Nestali Srbija

ČEKAJU GA DA DOĐE KUĆI

MILAN JE NESTAO PRE 7 MESECI, SVE JE MISTERIJA: Možda je živ, OTAC IMA KLJUČNE DETALJE jer telefon krije neke tajne

Šta se tačno desilo tog kobnog dana na Tisi, i dalje je misterija

Objavljeno: 05.10.2020. 14:31h
Suzana Trajković
Suzana Trajković
Urednik rubrike Vesti
  • 518

Milan Mišković iz Šapca nestao je 16. marta ove godine na Dunavuu u Slankamenu, i od njega do danas nema ni traga ni glasa! 

On je tog dana nestao sa Ilijom Đokićem (26), a poslednji put su viđeni kako isplovljavaju u čamcu na Tisi.

Telo Ilije Đokića pronađeno je posle 26 dana. Šta se tačno desilo tog kobnog dana na Tisi, i dalje je misterija. Porodica nestalog Milana svakog dana preživljava agoniju. Čekaju, verujući da je živ. Kažu, još se nadaju da će ga naći, da će se vratiti kući. Otac nestalog mladića, Dejan Mišković odlučio je da nam otvori dušu.

Kaže, ovo je njegov zadnji vapaj, jer više ne može da živi u neznanju. Kako kaže, nelogičnosti u ovom slučaju je mnogo, a neke indicije pokazuju da je njegov sin možda i dalje živ.

- Danas, sedam meseci od dana kada je moj sin nestao, mogu reći da smo sa potragom za njim na istom mestu na kom smo bili na samom početku. Nismo od početka dalje ni odmakli! Prema nekim mojim saznanjima, policija je ovaj slučaj zatvorila, na potrazi uopšte više ne rade - priča ovaj čovek, i dodaje da on i dalje nema papir iz policije da je Milan uopšte nestao. 

foto: Privatna arhiva

Zabrinuti otac smatra da su slučaj svi prepustili maltene sudbini, i da su čekali da telo jednostavno - ispliva. Ipak, to se nije desilo. Leš Milanovog druga je isplivao, ali Milanov, pod uslovom da je uopšte mrtav - nije nikada. 

- Da se moj Milan udavio, do sada bismo našli njegov leš. Na vodi sam, i na brodu, celog života. Znam kako sve funkcioniše. Da je umro, telo bi se napunilo vodom, i isplivala bi ruka, neko bi ga našao, video... Ali, nije. 

Pričom o utopljavanju sina možda bi se i primirio da ne postoje neki detalji koji su vrlo sumnjivi. 

foto: Privatna arhiva

- Prvi, veoma bitan detalj je taj što pokojni Ilija Đokić, Milanov drug, nije imao čist dosije. Kasnije, nakon tragedije, saznao sam da ima dosije u policiji, a moj Milan je, samo da napomenem, bio čist kao suza. Bio je dečko za primer, nije konzumirao nikakve psihaktivne supstance. Živeli smo zajedno, i nikada ništa nije sakrio od mene - priča Dejan Mišković, i nastavlja da nam objašnjava sve, iz njegovog ugla gledano, nelogičnosti u ovom slučaju. 

- Nedugo nakon njegovog nestanka, izvukao sam poslednji listing poziva. ustanovljeno je da postoji jedan broj koji meni nije poznat, a koji ga je poslednji zvao. U pitanju je postpejd broj, koji je zaveden pod određeno ime i prezime. Taj poziv njemu je upućen posle samog prelaska Dunava, kada je i krenula oluja. On i Ilija su inače krenuli preko reke oko 09:40, a taj broj ga je zvao u 09:57. Neko ga je pozvao sa tog broja, i razgovor je trajao 2,5 minuta. Naravno, zbog zakona o poverljivosti, operater nije u mogućnosti da mi da informacije kakav je to razgovor bio - rekao je on i dodao da bi telefon mogao mnogo toga da otkrije. 

- Milanov telefon davao je signal još mnogo nakon nestanka. Nestali su oko 10 ujutru, a signal je imao sve do 22 sata istog dana. I pod uslovom da je bio u vodi, jer je bio vodootporan, svakako je davao signal.

Telefon bi, prema očevim rečima, možda mogao i da definitivno pokaže njegovu lokaciju. 

- Ima tu još mnogo sumnjivih stvari. Jedan drug je našao čamac, drugi živi baš u blizini tog broja koji ga je zvao neposredno pre tragedije. Mnogo je rupa u celom tom slučaju koje niko nije ispitao, a neke takve nelogičnosti stoga me teraju da nastavim da kopam dalje. Od marta su se nadležni mahom bavili koronom, i istraga nije odmakla dalje od početka.

Miškovići ozbiljno razmišljaju o unajmljivanju privatnog detektiva koji bi mogao da mi pomogne u razrešenju slučaja, koji je za policiju samo jedan u nizu, a njima - život znači. 

- Moje živo dete je nestalo, nema ga sedam meseci. Nije moguće da je u zemlju propao. Ne znam sa sigurnošću ni da li je mrtav ili živ. Ako je živ, ne znam da li je sam negde otišao niti zašto bi to uradio, ili ga neko drži, ili mu je tako naredio. Hiljadu mi se stvari vrzma po glavi. Misterija je šta se zapravo desilo na Tisi, ali to neko mora da otkrije, a ja to na moju veliku žalost ne mogu da uradim sam - rekao je on i dodao da ga neke istrage vode na put prestonice, i to Batajnice i Zemuna, ali da ništa sa sigurnošću ne može da tvrdi. 

Naš sagovornik inače je dodao i da je tog dana Milan pokrenuo firmu za ribarenje, i da i dan danas, iako je on nestao pre sedam meseci, njega zovu iz Poreske uprave radi izmirivanja dugovanja za elektronski broj firme. Iako uporno pokušava da im objasni da se ne zna da li je Milan živ, oni nastavljaju sa pozivima, tvrdi njegov otac. 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media