ARKAN JE 5. OKTOBRA TREBALO DA BUDE KLJUČNI IGRAČ: Izdao je Slobu i prešao kod Đinđića
Foto: EPA, Profimedia

OVO JE RETKO KO ZNAO!

ARKAN JE 5. OKTOBRA TREBALO DA BUDE KLJUČNI IGRAČ: Izdao je Slobu i prešao kod Đinđića

O vezi između Arkana i Đinđića malo se zna

Objavljeno:

Dvadeset godina prošlo je od čuvenog 5.oktobra, a u godinama koje su usledile nakon "rušenja" Slobodana Miloševića, mnoge tajne vezane za ovu revoluciju su isplivale na videlo.

Jedna od njih je i uloga Željka Ražnatovića Arkana u pohodu DOS na državni vrh Srbije.

Osnivač i glavnokomandujući Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan ubijen je jer se nekoliko meseci pre toga okrenuo od svog mentora Slobodana Miloševića i stao uz lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića, koga je prebacio u Crnu Goru tokom bombardovanja 1999. kako ga ne bi ubili, otkrića su lista Kurir.

Arkan je maltene u poslednji čas naterao Đinđića da se skloni u Crnu Goru jer se plašio da bi u Srbiji mogli da ga ubiju.

– Posle onog što se desilo Slavku Ćuruviji došlo se do podataka da je pripreman čitav spisak za odstrel – otkrio je izvor Kurira.

Arkan je trebalo i da sa Đinđićem učestvuje u demonstracijama 5. oktobra.

– Arkan je trebalo da bude zadužen za to da demonstracije proteknu mirno, bez krvoprolića. Međutim, njega su ubili, a u priču je ušao Legija – kazao je izvor Kurira.

– Čuo sam i ja za taj plan. Vrlo je verovatno da je Arkan trebalo da učestvuje u 5. oktobru sa tadašnjim DOS i Đinđićem, jer su oni bili veoma bliski.

Arkan je, podsetimo, ubijen 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“, a tri dana kasnije britanski list Dejli telegraf objavio je članak u kojem navodi da se Arkan udaljio od Miloševića, a da se zbližio s Đinđićem. Takođe, navodi se i da je upravo Arkan taj koji je savetovao Đinđića da za vreme NATO bombardovanja ode u Crnu Goru kako bi izbegao mogući atentat.

O vezi između Arkana i Đinđića malo se zna, a Ražnatovićev prijatelj Dragan Marković Palma za Kurir je jednom svedočio u kakvim su odnosima bili njih dvojica i ne isključuje mogućnost da je izgubio glavu jer je što štitio Đinđića.

Arkan i Đinđić su bili veliki prijatelji. – Arkan i Đinđić su bili veliki prijatelji. Kada se desio taj tragičan događaj, Arkanovo ubistvo, Zoran je prvi došao kod Cece u kuću – rekao je tom prilikom Palma.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.