NASTAVLJENO JE SUĐENJE JOTKINOJ EKIPI! Ubistvu oca prethodilo ubistvo sina!
osveta za ubistvo, Foto: Privatna arhiva

Užas

NASTAVLJENO JE SUĐENJE JOTKINOJ EKIPI! Ubistvu oca prethodilo ubistvo sina!

Potvrđena optužnica protiv Zorana Jotića Jotke: Organizovao klan odgovoran za ubistvo Ždrokinca

Objavljeno:

U Specijalnom sudu juče je nastavljeno suđenje Zoranu Jotiću Jotki i članovima kriminalne grupe iz Kruševca kojima se na teret stavlja ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca u tom gradu u junu 2018. godine. Likvidacija Ždrokinca je, prema navodima optužnice, osveta za ubistvo Jotićevog bliskog prijatelja Gorana Petrovića Pete 2015, a među optuženima se nalaze i Petina deca Vuk i Iva Petrović.

Juče je svedočila udovica ubijenog Ždrokinca, koja je izjavila da se 2002. preselila za Beograd i da je muža viđala povremeno i da ne zna čime se bavi niti zna da je sa nekim bio u zavadi. Svedočio je i Nemanja Radić, koji je prisustvovao pucnjavi kada je ubijen Vojin Stanković, sin Dejana Stankovića.

Potvrđena optužnica protiv Zorana Jotića Jotke: Organizovao klan odgovoran za ubistvo Ždrokinca!

- Vojin Stanković je izudarao pištoljem po glavi Stefana Radulca jer je mislio da mu on kvari sina Mihajla i rekao mu da neće više da ga vidi u gradu. Kobnog 7. maja našao sam se sa Stefanom i otišli smo u piceriju da jedem. Dok sam gledao meni, čuo sam Vojinov glas kako viče: "Vadi ruke iz džepova!" Video sam da Stefan pomera ruku, a onda je počela pucnjava. Ne znam ko je pucao na koga. Skočio sam i pobegao i onda kroz ogradu video Vojina kako leži na ulici. Vojin je važio za opasnog čoveka - rekao je Nemanja Radić.

Prema navodima optužnice, upravo je ubistvo Vojina Stankovića iskoristio Zoran Jotić da nagovori Stefana Radulca da ubije i Vojinovog oca Dejana Stankovića u strahu od osvete. Stariji Ždrokinac bio je pod istragom zbog jednog drugog ubistva, likvidacije Gorgija Darmanovića u Novom Beogradu. Darmanović, sumnjiv lik poreklom iz Crne Gore i državljanin Južnoafričke Republike, održavao je veze sa srpskim podzemljem u toj zemlji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.