SEĆATE SE CRNOGORCA KOJI JE SA "UZIJEM" UŠETAO U KAFIĆ NA VRAČARU? Pretila mu doživotna robija, a sad... NEVERICA
Advokat okrivljenog Miljanovića, Nikola Nikolić, kaže da je "optužba nategnuta" i da "ne stoji", Foto: Printscreen/ društvene mreže

TEK ĆE SE ODLUČIVATI O OVOM SLUČAJU

SEĆATE SE CRNOGORCA KOJI JE SA "UZIJEM" UŠETAO U KAFIĆ NA VRAČARU? Pretila mu doživotna robija, a sad... NEVERICA

Deo optužnice koji se odnosi na nedozvoljeno nošenje oružja, prema mišljenju njegovog branioca koji je uložio žalbu, nije sporan, ali to znači da bi Crnogorac, umesto na moguću doživotnu robiju, mogao biti osuđen tek na kaznu zatvora od šest meseci do pet godina

Objavljeno:

Sudbina Miloša Miljanovića (33), Crnogorca koji je u maju maskiran i sa "uzijem" u ruci ušetao u baštu kafića na Vračaru i dalje je neizvesna pošto je optužnica, kojom mu se na teret stavlja pokušaj teškog ubistva, oborena i vraćena na ponovno odlučivanje. Sada se postavlja pitanje, da li će naoružani Crnogorac odgovarati za neko drugo krivično delo i dobiti kaznu mnogo manju od one koja mu je prvi put zaprećena?

Deo optužnice koji se odnosi na nedozvoljeno nošenje oružja, prema mišljenju njegovog branioca koji je uložio žalbu, nije sporan, ali to znači da bi Crnogorac, umesto na moguću doživotnu robiju, mogao biti osuđen tek na kaznu zatvora od šest meseci do pet godina.

Do ovakvog poteza Apelacionog suda, odnosno obaranja optužnice, došlo je nakon što je Miljanovićev advokat podneo žalbu u kojoj navodi da nema opravdane sumnje da je Miljanović počinio krivično delo pokušaj teškog ubistva, koje mu se stavlja na teret.

Odbrana je u ranijem razgovoru za "Novosti" objasnila da deo optužnice u kojoj se govori o nedozvoljenom nošenju oružja nije sporna, budući da se to jasno vidi na snimcima sigurnosnih kamera kafića. Međutim, advokat smatra da "nema opravdane sumnje da je Miljanović nameravao nekoga da ubije..."

Kako je moguće da je Miljanović uopšte okrivljen za krivično delo pokušaj teškog ubistva ukoliko, prema rečima njegovog advokata i prema onome što se vidi na snimcima, nije ni u koga uperio oružje?

Advoka Borivoje Borović objasnio je za "Blic" je moguće da je odluka doneta na prečac, na osnovu nekih policijskih saznanja iz podzemlja i da se ovakve situacije neretko dešavaju.

- Može da se radi o policijskim spekulacijama ili operativnom radu policije koji ne može biti predmet odlučivanja, da su preuranjeno doneli kvalifikaciju koja nadalje ne može opstati... Da li je, recimo, ugrozio bezbednost time što je nosio oružje u rukama, utvrdiće sud. Verovatno je da se ovde radi o brzopletom predočavanju situacije - rekao je advokat Borivoje Borović.

U kafiću na Vračaru, u trenutku kad je Miljanović maskiran ušao sa "uzijem" u ruci, za jednom od stolova sedeli su Miloš Nilović, Vojislav Kostić i Nikola Kovačević koji su, prema navodima optužnice, bili Miljanovićeva meta.

Međutim zanimljivo je i da su sva trojica kasnije na saslušanju izjavili da se nisu osetili ugroženo niti su osetili strah za svoj život, te su objasnili da su, kao i svi drugi gosti kafića, pobegli videvši čoveka sa oružjem. Uz to se nisu pridružili krivičnom gonjenju Miljanovića. S druge strane, Miloš Nilović je za medije nakon ovog incidenta, rekao da "strahuje za svoj život" i da "razmišlja da li da se odseli".

Advokat okrivljenog Miljanovića, Nikola Nikolić, kaže da je "optužba nategnuta" i da "ne stoji". On je ukazao i na još nekoliko navodnih propusta.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.