POZNATO STANJE DECE KOJA SU IZVUČENA IZ VATRENE STIHIJE NA ČUKARICI: U požaru šest odraslih osoba prebačeno na VMA
Požar na Čukarici, Foto: Kurir/Jelena Ivić

DETALJI TRAGEDIJE

POZNATO STANJE DECE KOJA SU IZVUČENA IZ VATRENE STIHIJE NA ČUKARICI: U požaru šest odraslih osoba prebačeno na VMA

Oni su na toksikologiji, u toku je njihova dijagnostika

Objavljeno:

Troje dece od 7, 10 i 13 godina, koja su iz požara na Čukarici prebačena na Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, stabilno su, kako se saznaje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, velike su šanse da ona već danas budu otpuštena kući.

Sve troje dece je u Dnevnoj pedijatrijskoj bolnici Instituta, a kako je za Telegraf.rs rekao prof. dr Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta, nijedno dete nema opekotine niti znake trovanja.

- Postoji mogućnost da deca već danas idu kući sa majkom i ocem, koji su na Vojnomedicinskoj akademiji. Deca su dobijala kiseonik, i pod kontrolom su toksikologa. Jedno dete se malo više nagutalo ugljen-monoksida, ali su svi stabilno. Nemaju opekotine, niti znake trovanja - rekao je prof. dr Vukomanović.

Iz ovog požara i šest odraslih osoba je prebačeno na Vojnomedicinsku akademiju (VMA).

Oni su na toksikologiji, u toku je njihova dijagnostika, nakon čega će se znati da li će ostati u ovoj ustanovi, ili će biti otpušteni kućama.

Na Čukarici, u zgradi u naselju Bele Vode, da podsetimo, jutros oko 6 sati izbio je požar usled eksplozije bojlera. Eksplozija se dogodila u Ulici Leposave Vujošević u stanu na trećem spratu, a požar se proširio i na četvrti sprat.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.