KATASTROFA U BOLNICI, PACIJENTU U VENU UBRIZGALI SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE, POSLE ČEGA JE UMRO? Oglasila se direktorka!
Pacijent u bolnici/ilustracija, Foto: EPA / YANNIS KOLESIDIS

JEZIVO

KATASTROFA U BOLNICI, PACIJENTU U VENU UBRIZGALI SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE, POSLE ČEGA JE UMRO? Oglasila se direktorka!

Danas je u bolnici bila policija, Državno tužilaštvo, a njih zanima šta se dogodilo i čija je krivica. Izuzeli su i neku dokumentaciju.

Objavljeno: 01.10.2020. 08:26h
  • 149

Predsednica Upravnog odbora bolnice Čakovec Sonje Tošić Grlač izjavila je u sredu da je pacijent na hemodijalizi preminuo u toj bolnici nakon što mu je greškom ubrizgan dezinficijens.

Prethodno su u hrvatskoj javnosti kružile različite informacije o tome kako je došlo do smrti 62-godišnjeg pacijenta tokom rutinske hemodijalize.

Bolnica je prvo saopštila da mu je ubrizgana pogrešna supstanca, dok je kasnije upravnik bolnice dr Tomislav Novinščak rekao da je "medicinsko sredstvo pacijentu dato intravenozno umesto lokalno".

Upitana kako je moguće da se dogodila takva greška, dr Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

"Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila", rekla je ona, prenosi portal Index.

Dodala je da će se profesionalno sprovesti interni nadzor i da su danas uzete izjave učesnika incidenta.

"Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i doneti mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva", rekla je dr Tošić Grlač.

"Danas je u bolnici bila policija, Državno tužilaštvo, a njih zanima šta se dogodilo i čija je krivica. Izuzeli su i neku dokumentaciju", kaže Tošić Grlač.

Telo 62-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gde bi trebalo da se tačno utvrdi od čega je preminuo.

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media