PROVERENO, OVO JE FASADA ZA DILOVANJE PREKO GRANE: Carinici ove žene NE PRETRESAJU, dileri ih tovare drogom!
Ilustracija, Foto: Printscreen/MUP

ŠOK

PROVERENO, OVO JE FASADA ZA DILOVANJE PREKO GRANE: Carinici ove žene NE PRETRESAJU, dileri ih tovare drogom!

Kriminolog otkrio kako dileri švercuju najteže droge, carinicima "pipavo" da ih pretresa

Objavljeno:

Član svetske organizacije šefova policije Marko Nicović i kriminolog Zlatko Nikolić složili su se da su trudnice i porodilje sa bebama "dobra fasada" za dilovanje droge preko granica.

Španska policija je u Barseloni uhapsila 37-godišnju ženu poreklom iz Srbije za koju se sumnja da je vođa međunarodne narko-bande.

Kako su preneli tamošnji mediji sa njom je u protvoru završila i njena nedavno rođena beba, kao i 31 član kriminalne grupe, među kojima najviše Srba.

Nicović je rekao da oko 32 odsto krijumčara koriste i bebe i trudnice za šverc i da je to dobra praksa, kao fasada.

- I za carinu i za policiju je malo 'pipavo' da pretresaju i trudnicu i bebu i tu koriste emotivnu opreznost. I uvek nađu neke žene koje privuku pažnju policajca zbog fizičkog izgleda i uz bebu se opusti policajac - objasnio je Nicović, dodajući da takva žena pogleda policajca koketno i da tu njegova pažnja se spušta, kao i da je to praksa.

On je rekao da je sada u svetu aktuelan šverc kokaina u stomaku i da se zato koriste dojilje.

- Ona se naguta tih kuglica u kojima je kokain i doputuje u Evropu i sada niko dojilju neće da gleda redgenski jer ona doji, a to je u stvari trik - ispričao je Nicović.

Nikolić se slaže sa Nicovićem i dodaje da su u svim socijalnim sredinama i muškarci i žene blagonakloniji prema trudnicama.

- Policajci potiču iz kulturnig miljea gde se neguje blagonaklon stav prema trudnicama i porodiljama, a kriminalci to odlično znaju i zbog toga je to dobra maska - rekao je Nikolić.

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.