TELA POGINULIH PILOTA IDU NA OBDUKCIJU: Jedna stvar nikome nije jasna
Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević, Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

nastradali piloti

TELA POGINULIH PILOTA IDU NA OBDUKCIJU: Jedna stvar nikome nije jasna

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije da su prikupljeni svi fizički dokazi i da se sada radi na izvođenju zaključaka

Objavljeno:

Svi dokazi koji budu prikupljeni u vezi sa padom vojnog aviona MiG-21 u Brasini prilikom kojeg su stradali major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, biće prosleđeni šabačkom tužilaštvu nadležnom za ovaj slučaj, prenose mediji.

Uviđaj je, kako navodi Zoran Obradović, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, završen i naložena je obdukcija tela nastradalih pilota.

- Očekujemo dostavljanje svih prikupljenih dokaza i zaključaka, ne znamo kada će se to dogoditi, ali ćemo insistirati da bude što pre. Nadam se u nekom doglednom vremenu. Nalaze sa obdukcije verovatno ćemo dobiti ranije kao i neke DNK analize. Veštačenja ne zavise od nas, rade ih specijalne ustanove pri vojsci i civilnom sektoru i kada sve urade dobićemo dokaze i preduzeti dalje korake - rekao je on i dodao da će Tužilaštvo nastojati da se što pre sazna uzrok ove tragedije u kojoj su izgubljena dva života.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije da su prikupljeni svi fizički dokazi i da se sada radi na izvođenju zaključaka, koji će biti predati nadležnom tužilaštvu.

Prilikom pada aviona MiG-21 u ataru sela Brasina kod Malog Zvornika u petak ujutru poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pripadnici 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije.

Dan žalosti u Malom Zvorniku

Zbog tragične smrti pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije na teritoriji opštine Mali Zvornik je utorak, 29. septembar, proglašen za Dan žalosti.

Takvu odluku doneo je Zoran Jevtić, predsednik malozvorničke opštine na čijoj teritoriji se u reonu sela Brasina u petak ujutru srušio MIG-21 u kome je bio i pilot Vasiljević, rodom iz susedne Donje Borine.

U ovdašnjim obrazovnim ustanovama Dan žalosti biće obeležen minutom ćutanja na prvom času nastave, a na ustanovama će zastava Republike Srbije, odnosno opštine Mali Zvornik biti spuštene na pola koplja.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.