OVO JE ČOVEK KOM JE ARKAN NAVIŠE VEROVAO: Bombona mu je i decu krstio, Ražnatović ga je jednom KIDNAPOVAO!
Arkan i Bombona, Foto: Printscreen

LEGENDE DEVEDESETIH

OVO JE ČOVEK KOM JE ARKAN NAVIŠE VEROVAO: Bombona mu je i decu krstio, Ražnatović ga je jednom KIDNAPOVAO!

Bombona je u Švedskoj ranije osuđivan zbog oružane pljačke

Objavljeno: 18.09.2020. 13:45h
  • 32

Milan Đorđević Bombona ubijen je u martu 2001. godine. 

Ubijeni Bombona važio je za najboljeg prijatelja pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, koji mu je krstio i dvoje najmlađe dece. Njih dvojica su, koliko se zna, druženje započeli još kao dečaci, a kao mlađi su dugo zajedno boravili u Skandinaviji, najviše u Švedskoj. Upravo oni su bili akteri spektakularnog bega kada je Arkan, tokom suđenja Bomboni, upao u sudnicu i 'kidnapovao' svog prijatelja. Svi skandinavski mediji su o tome izveštavali kao o nečemu što nikada nije, a verovatno više i neće biti zabeleženo.

Bombona je u Švedskoj ranije osuđivan zbog oružane pljačke. Zbog toga je bio u zatvoru i u Jugoslaviji, a 'probleme' zbog istih dela imao je u Švajcarskoj, navodno i u Belgiji. Od 1986. godine, zvanično, nije imao problema sa zakonom.

Bio je otac petoro dece i, kako kažu njegovi prijatelji, posvetio im je većinu svog slobodnog vremena. Kako se nezvanično čuje, u Beogradu je imao pet ili šest prodavnica.

Ne zbog svog velikog prijatelja Arkana, već prvenstveno zbog ličnog 'učinka', Bombona je u Beogradu važio za podjednako opasnog i moćnog. Upućeni tvrde da je Bombona bio jedini čovek kojem je pokojni Ražnatović mogao da poveri sve svoje tajne i namere, kao i da je neposredno učestvovao u mnogo čemu što je Arkan radio. Krajem osamdesetih je imao dva oružana sukoba u kojima je u noge ranio Darka Stanojevića, kasnije ubijenog u Nemačkoj, po mnogim pričama čoveka koji je bio krunski 'svedok' u ubistvu Aleksandra Kneževića Kneleta u Hotelu 'Hajat', a potom još jedan obračun u kojem je ranio drugog 'protivnika'. Dobro se poznavao sa svim beogradskim kriminalcima iz starije generacije. Ujedno, kažu da je bio korektan prema onima s kojima je sarađivao.

Nikada se nije eksponirao u javnosti niti na mestima na koja je odlazio, a njegovi poznanici to objašnjavaju činjenicom da je već godinama bio posvećen porodici i da je izbegavao bilo kakav publicitet. S druge strane, pojedini kriminalci, ali i neki policajci, tvrde da je imao i te kako jake veze u nekadašnjoj Službi državne bezbednosti, odnosno s ljudima iz samog vrha, kao i da je bio čovek od poverenja koji je za službu uradio izvesne poslove na Zapadu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media