STRAHINJA JE RAZNET ZBOG UKRADENOG KOKAINA? Mafija se DRUGI PUT potrudila da GA DEFINITIVNO LIKVIDIRA, ne opraštaju
Strahinja Stojanović sa devojkom Sonjom Suarez Gomez, Foto: Instagram Sonja Suarez Gomez

POZADINA PRIČE

STRAHINJA JE RAZNET ZBOG UKRADENOG KOKAINA? Mafija se DRUGI PUT potrudila da GA DEFINITIVNO LIKVIDIRA, ne opraštaju

Strahinja je pre dve godine došao u sukob sa tim klanom, kada su ga optužili da im je krao deo droge od svake isporuke

Objavljeno:

Strahinja Stojanović (30) raznet je bombom u nedelju na Novom Beogradu posle sukoba sa jednim moćnim narko klanom. Taj klan optužio je Strahinju 2018. da im je ukrao izvesnu količinu kokaina, zbog čega su ga umalo ubili u zemunskom naselju Galenika te godine.

Stojanović je, međutim, nakon tog napada uspeo da sklopi mir sa njima, ubeđujući ih da nema nikakve veze s krađom droge. Klan je ipak ostao pri nameri da ga likvidira i to u u nedelju sproveli u delo.

Prethnodnih godina Stojanović je bio pod nadzorom domaćih i stranih bezbenosnih službi, jer je bio u čestim kontaktima sa jednim moćnim crnogorskim narko-klanom, koji se bavio švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Postojala su ozbiljna operativna saznanja da je i Stojanović učestvovao u transportu droge, ali nije došlo do hapšenja jer je bio u fazi praćenja i istrage. Strahinja je, međutim, pre dve godine došao u sukob sa tim klanom, kada su ga optužili da im je krao deo droge od svake isporuke. Nakon što je čudom preživeo eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip na Galenici u avgustu 2018. godine, pri čemu je povređena njegova tadašnja devojka misica iz Španije Olac Bilbao Gonzales (22), Strahinja je odmah znao ko mu radi o glavi.

Stojanović je posle napada kontaktirao sa vođama klana kako bi pokušao da sklopi primirje sa njima. Ubeđivao ih je da nema nikakve veze sa krađom droge i nekako su se dogovorili da sklope mir kako bi se prekinuo lanac osvete u tom slučaju. Strahinja im je poverovao, ali se prevario. Misleći da je problem s njima rešen, Stojanović se vremenom opustio. Nije preuzimao nikakve mere obezbeđenja, što su vođe klana iskoristile i dale nalog za likvidaciju.

Klan je angažovao ubicu, stručnjaka za eksploziv iz Bosne, koji je u nedelju podmetnuo bombu pod Strahinjin džip BMW X5 u garaži elitnog naselja ''Vest 65'' na Novom Beogradu.

Ubica je zatim pratio džip u kom su Strahinja i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45) krenuli ka Ušću na auto-trke. Čim su malo odmakli niz Ulicu Omladinskih brigada, plaćenih je mobilnim telefonom aktivirao eksploziv ispod džipa, koji je ubio Strahinju, a Sonju samo lakše ranio.

Inspektori pregledom snimaka sa kamera video-nadzora najpre su primetili jednog sumnjivog biciklistu u garaži. Potom je isti biciklista snimljen kako drži telefon u blizini mesta eksplozije. Bicikl je kasnije pronađen u reci Savi, a ubici se izgubio svaki trag.

Biciklista je identifikovan i radi se o čoveku za kojim je odranije raspisana međunarodna poternica. Pretpostavlja se da je odmah posle zločina pobegao iz Srbije preko Drine. O svemu su obaveštene bezbednosne službe u regionu i očekuje se njegovo hapšenje u narednom periodu.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.