OVAJ GIŠKIN DRUG BIO JE SINONIM ZA OSVETU! Govorili su da je NAJGORI i da se sa njim ne sme kačiti! (FOTO)
Jovan Simendić Simenda i Đorđe Božović Giška, Foto: Facebook / Legende devedesetih, Printscreen

LEGENDE DEVEDESETIH

OVAJ GIŠKIN DRUG BIO JE SINONIM ZA OSVETU! Govorili su da je NAJGORI i da se sa njim ne sme kačiti! (FOTO)

Simenda je ubijen 2000. godine u strogom centru grada

Objavljeno:

Jovan Simendić Simenda bio je jedan od najbližih prijatelja Giške i Kneleta.

Družio se i sa ostalim poznatim žestokim momcima kao što su Goran Vuković Majmun, Boris Petkov Bugarin, Zoran Nedović Šok...

Nakon što je Ranko Rubežić ranio Simendu, došlo je do čuvenog obračuna kada je Giška upucao Ranka.

Simenda je ubijen 2000. godine u strogom centru grada, u svom kafiću 'Džuboks' u Ulici Vuka Karadžića. Kako se tad pisalo, ubica je verovatno bio profesionalac koji je samo zbog toga došao u Beograd jer je pre pucanja navodno rekao Simendino ime, kao da je želeo da bude siguran da je to zaista on i kada se ovaj okrenuo, upucao ga je.

Za ovo delo je sumnjičen Nemanja Popović koji je nakon toga otišao u Italiju gde je uhapšen zbog krađa. Nakon odsluženih kazni, izručen je Srbiji 2005.

Popović se takođe sumnjičio za ubistvo Vladimira Vojvodića Vojvode '93. godine. Vojvoda je bio blizak Arkanu i već tada bio poznat na asfaltu iako je imao dvadesetak godina. Sličnih godina je bio i Popović koji je nakon toga otišao u Italiju, a u Srbiju se vratio navodno samo zbog Simende da bi se nakon tog dela odmah ponovo vratio u Italiju.

Priča o njemu objavljena je na stranici "Legende devedesetih".

Jovan Simendić Simenda bio je jedan od najbližih prijatelja Giške i Kneleta. Družio se i sa ostalim poznatim žestokim...

Posted by Legende devedesetih on Недеља, 12. новембар 2017.

Ranije je na ovoj stranici objavljena i priča koja pokazuje koliko je žestok momak Simenda bio:

"Kad se Ranko Rubežić zakačio sa Giškom i počeo da divlja po gradu, odlučio je da napadne i jednog od Giškinih najboljih drugova, Jovana Simendića (Jovu Simendu).

Da bi došao do Jove, naterao je Mirka Vetiku da mu namesti Simendu, da ga izvede napolje gde ga je Rubežić čekao. Ranko je upucao Simendu u nogu i baš ga je gadno ranio jer je Jova do kraja života imao problema sa tom nogom. Par dana kasnije, Ranko uhvati Mirka Vetiku i odvali ga od batina uz obrazloženje: "Kad si izdao Simendu, izdaćeš i mene sutra!"

Posle toga je Giška osvetio Simendu i ranio Ranka, a kasnije Rubežić je ubijen u sačekuši Vuje, Dadilje, Petkova i Bojana Petrovića.

Devedesetih godina, vođa Voždovačkog klana Goran Vuković Majmun držao je čuvenu diskoteku Luv gde su se okupljali mnogi žestoki momci. Jedne večeri došao je neki matorac, malo je više popio i razgalamio se u fazonu: "Mi iz DB-a smo najjači, haramo Evropom, niko nam ništa ne može!"

Majmun, Simenda i ostali ga čuju, okruže ga, čašćavaju pićem i zapitkuju ga ne bi li videli da li je stvarno pub ili neka budala. Matori se raspričao o dogodovštinama iz podzemlja, pominje Ljubu, Gišku, Arkana, Ašanina... Neko ga upita: "Znaš li Simendu, kakav je on?" Matori se na pomen njegovog imena uhvati za glavu: "On je najgori! Ne dao ti Bog da se s njim zakačiš! On se zakleo u ćerku da će se osvetiti Ranku i posle par meseci Rubežić je ubijen!"

Tad mu neko reče da Simenda stoji pored njega, matori se okrenu, onako pijan odmeri Jovu od glave do pete pa reče: "Ovaj nije prošao pored Simende, mene ste našli da zaje*avate!"

Jova Simenda i ostali prasnuše u smeh!"

Još o Giški:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.