NEMOJ MOLIM TE, ŠTA VAM JE? Ovo su bile poslednje reči Filipa (18) sa Banjice, PRESUDILI SU MU METKOM U GLAVU
Ispovest, Foto: Printscreen/Youtube

ISPOVEST

NEMOJ MOLIM TE, ŠTA VAM JE? Ovo su bile poslednje reči Filipa (18) sa Banjice, PRESUDILI SU MU METKOM U GLAVU

Osumnjičeni mladići su se na saslušanju branili da su Filipa ubili u samoodbrani

Objavljeno: 16.09.2020. 23:17h
  • 60

Marija Lepojević, majka Filipa Lepojevića (18), koji je 5. septembra ubijen na Banjici, kaže da je njen sin molio napadača da ga ne ubije.

Filip Lepojević je ubijen hicem ispaljenim u glavu 5. septembra nakon sukoba sa braćom Urošem (24), Petrom (34) i Radovanom Rakoćevićem (37). Kako se sumnja nesrećnom mladiću hitac u glavu ispalio je Petar, dok je Uroš iz drugog pištolja ranio Aleksu Đ. (21) u butinu. S njima je bio još jedan mladić koji je pobegao s lica mesta.

Osumnjičeni mladići su se na saslušanju branili da su Filipa ubili u samoodbrani.

Filipova majka Marija Lepojević kaže da joj je sve što se dogodilo kobne večeri ispričao Filipov drug koji je uspeo da pobegne s mesta zločina.

- Filip je oko 13 sati izašao iz kuće i našao se s njima dvojicom. Šetali su gradom i ručali, a pre 17 sati su trećeg mladića pozvali da dedi, koji slavi 95. rođendan, odnesu paket piva. On živi blizu Rakočevića - priča ona.

Ona kaže da su momci stigli do parkinga na Bulevaru oslobođenja i da ih je tada video Petar Leković, koji je imao kačket i zaštitnu masku.

- Kada su završili posetu, seli su u "foksvagen polo" i ispred njih se pojavila "škoda" u kojoj su bila braća, koja su izašla i počela da tresu njihov automobil i da im psuju sve po spisku. Taj treći momak kaže da je mislio da će se prevrnuti. U jednom trenutku Petar je lupao na prozor Aleksi, koji je bio vozač, a zatim je ugledao mog sina na mestu suvozača i rekao mu: "A mali, žakulji, i ti si tu?!" Zatim ga je izvukao iz kola, držeći ga za revere i prislonio na haubu. Direktno ga je udario po čelu sa cevi pištolja i vikao mu: "Šta je? Šta je? Šta je bilo?" - jedva izgovara neutešna žena.

Marija navodi da je filipov drug inspektorima do detalja ispričao kako je došlo do ubistva.

- Mogu samo da zamislim koliko se moj sin uplašio. Rekao je Petru: "Šta ti je? Nemoj molim te. Šta vam je?!" To je Rakočevića, izgleda, dodatno razbesnelo, pa mu je odgovorio: "Ma šta šta mi je?!" Filip je tada okrenuo glavu u stranu, a ovaj je krenuo opet da ga udari sa cevi i u tom trenutku je opalio metak - priča tinejdžerova majka za "Srpski telegraf".

Kako je posvedočio mladić, nakon prvog pucnja, braća su se uspaničila i pokušala trećem momku da uvale pištolj da bi na njemu ostali njegovi otisci, a on je skupio ruke i viknuo Petru: "Ubio si mi druga", a zatim je od straha otrčao niz ulicu.

- Nakon što je Petar ubio moje dete, Radovan mu je viknuo: "Šta si to uradio", a brat njemu: "Opalio sam", na šta mu je Radovan rekao: "Ti uvek praviš sr*nja". Zatim je Uroš pucao na Aleksu koji je sedeo u kolima i onda su otišli - tvrdi majka ubijenog mladića.

Ona dodaje da postoje svedoci užasa koji su sve videli.

"Ne verujem u priču o samoodbrani"

Filipova majka kaže da ne razume kako mogu da tvrde da su pucali u samoodbrani na "nenaoružanu decu".

- Kome još može slučajno prst da bude na obaraču i da ga stisne. Šta mu je moj sin skrivio pa da mu tako presudi? - kaže ona.

(Espreso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media