STRAHINJA STOJANOVIĆ JE POVEZAN SA UBISTVIMA KOJA SU ZGROZILA BALKAN: Ovo je upravo ISPLIVALO!
Strahinja Stojanović sa partnerkom, Foto: Instagram Sonja Suarez Gomez

ISTRAGA

STRAHINJA STOJANOVIĆ JE POVEZAN SA UBISTVIMA KOJA SU ZGROZILA BALKAN: Ovo je upravo ISPLIVALO!

Istraga ubistva Strahinje Stojanovića (30), koji je likvidiran bombom postavljenom ispod automobila na Novom Beogradu, za sada ide u tri pravca...

Objavljeno:

Stojanović iza sebe ima burnu kriminalu istoriju, a prošle godine je "za dlaku" i samo pukom srećom izbegao smrt, zbog čega je na neko vreme otišao iz Srbije.

Stojanovićev dosije je debeo i sumnjiči se i da je bio umešan u ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića koje se dogodilo 28. jula 2018. godine. Ognjanović je inače bio advokat Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.

Samo dve nedelje nakon ubistva Ognjanovića u haustoru zgrade u kojoj je živeo, i koje se odigralo pred njegovim sinom, Stojanović je napdnut prvi put.

Naime, nepoznati napadač tada je ispod Stojanovićevog BMW postavio bombu, ali je on izbegao smrt "za dlaku" jer je u poslednjem trenutku pred eksploziju izašao iz vozila. U eksploziji je međutim teško bila povređena njegova tadašnja devojka, misica Olac Bilbao Gonzales (22).

Nakon ovog pokušaja likvidacije počelo je da se sumnja da su ova dva slučaja povezana, budući da je Ognjanović u mesecima pre smrti rekao sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem mesecima prati.

Da su Ognjanović i Stojanović bili povezani govori i to što se na suđenjima za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, u svojstvu svedoka pojaviljivao upravo Strahinja Stojanović.

Postojale su sumnje i da je Stojanović bio blizak sa članovima klana Slobodana Šaranovića, inače krvnog neprijatelja Luke Bojovića. Te istražitelji ne isključuju mogućnost da je neko iz Bojovićevog klana odlučio da se osveti.

Brojni mediji prenosili su da su saradnici Luke Bojovića sumnjali da je Stojanović bio direktni izvršilac ubistva advokata Ognjanovića.

Kumstvo za ubijenim Vidakovićem

Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića, a razlog je bila Vidakovićeva žena. Iako je znao ko ga je povredio, Vidaković to policiji nije želeo da otkrije. Takođe se sumnjalo da je upravo Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje je izvršeno pred 500 svedoka u Budvi 2. jula 2013. To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

Likvidacija

U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

Za učešće u toj likvidaciji, ali i u likvidaciji Nikole Bojovića, osuđen je i Strahinjin prijatelj Slaviša Novaković, koji je u bekstvu. Novaković se, inače, pominjao i kao učesnik u egzekuciji Radeta Rakonjca, prijatelja Luke Bojovića 2014. godine.

Zaraćeni klanovi

Rat između porodica Bojović i Šaranović traje godinama unazad, kasnije su se u ovaj sukob uključili sukobi između dva crnogorska klana, škaljarskog i kavačkog.

Stojanovića su mnogi držali na nišanu, ali se još ne zna ko je tačno "povukao oroz". Odranije je bio u sukobu sa nekoliko zemunskih grupa koje se bave rasturanjem narkotika. Sumnjalo se da je jedna od njih poslala egzekutore avgusta 2018. Pričalo se i pisalo da ge jure i "škaljarci", kao bliski saradnici Luke Bojovića i Filipa Koraća, jer je bio blizak sa Milošem Delibašićem, njihovim "neprijateljem".

U toku je veštačenje ostataka eksploziva, kao i džipa. Policija je tokom dana, u potrazi za dokazima, sa nekoliko objekata u blizini mesta likvidacije uzela snimke s kamera. Inspektori pokušavaju da utvrde da li su egzekutori pratili mladića i iz kola aktivirali eksploziv, ili je reč čak o nekom ko je išao peške ili stajao na obližnjoj autobuskoj stanici.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.