ODLUČENO: Ponovljeno suđenje za pokušaj ubistva Beka kreće 13. oktobra
Povovljeno suđenje za pokušaj ubistva Beka kreće 13. oktobra, Foto: Nebojša Mandić, Privatna arhiva

SAOPŠTENO JE

ODLUČENO: Ponovljeno suđenje za pokušaj ubistva Beka kreće 13. oktobra

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu zakazao je za 13. oktobar početak ponovljenog suđenja Aleksandru Zdravkoviću, optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, pošto je danas završeno pripremno ročišt u ovom procesu.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a na njemu je tužilaštvo predalo sudu preciziranu optužnicu.

Zdravkoviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u julu ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi.

Tada mu je ukinut i pritvor u kojem je bio četiri godine i određen kućni pritvor.

Isto odlukom Apelacionog suda u julu je Maja Adrovac pravosnažno oslobođena od optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, jer nije dokazano da je izvršila krivično delo.

Kada je u pitanju Zdravković, koji je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, Apelacioni sud, između ostalog, smatra da prvostepeni sud svoje zaključke nije temeljio na nesumnjivim i pouzdanim dokazima, već na pretpostavkama, zbog čega je naložio ponavljanje suđenja.

Zdravković je optužen da je pokušao da ubije Beka u saizvršilaštvu sa NN licem koje mu je javljalo kretanje Bekovih kola.

Tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Zdravković je optužen da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Kod Maje Adrovac u stanu, koja je bila uhapšena u julu 2015, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to nije potvrdilo njenu krivicu.

Ona je i posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, mada je ta presuda bila ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu.

Zdravković je bio u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine do jula ove godine.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.