MAJKA PUCAČA SA BANJICE TVRDI DA NJENI SINOVI NISU NOSILI ORUŽJE: Majka ubijenog Filipa ima skroz DRUGU PRIČU
Dve različite priče neutešnih majki, Foto: Printscreen/Youtube

"UBILI SU MI DETE NI KRIVO NI DUŽNO"

MAJKA PUCAČA SA BANJICE TVRDI DA NJENI SINOVI NISU NOSILI ORUŽJE: Majka ubijenog Filipa ima skroz DRUGU PRIČU

Ona kaže da je njen sin mogao samo da se brani od njihovih golih ruku, ali od oružja nikako, kao i da je sa Filipom i A. Đ. bio još jedan mladić

Objavljeno:

"Kažu da je moj sin prvi pucao na njih, a on ni nije imao oružje. Ubili su mi dete ni krivo ni dužno", priča majka Filipa L. (18), kojeg su u subotu oko 17 časova na Banjici, kako se sumnja, ubila braća Uroš R. (24), Petar R. (34) i Radovan R.

Tinejdžer je upucan u glavu dok je pokušavao da izađe iz automobila na parkingu, dok je njegov drug A. Đ. (21) ranjen u butinu dok je sedeo u vozilu. Sumnja se da je sa njima bio još jedan mladić koji je pobegao.

Filipova majka juče je sedela na trotoaru u Bulevaru oslobođenja i nemo je gledala u mesto gde je njen sin izdahnuo. S njom je bio i prijatelj koji joj je pomagao da tu postavi bukete cveća i zapali sveće za pokoj duše, piše Srpski Telegraf.

- Šta da kažem o tim ološima koji su već bili osuđivani za teška dela i bili zbog toga u bekstvu. Imaju po 37 i 34 godine, a ubili su dečaka od 18 godina, koji pritom nije imao ništa kod sebe niti ima ikakve veze sa njima. Pa kako oni kažu da su se branili sa skoro 40 godina od ove dece od 18 i 21? To nikom pametnom ne može da uđe u glavu. Čak je i A. Đ. jedan metak okrznuo glavu, a drugi završio u butini - ogorčeno je vikala majka u očaju.

Ona kaže da je njen sin mogao samo da se brani od njihovih golih ruku, ali od oružja nikako, kao i da je sa Filipom i A. Đ. bio još jedan mladić.

- Taj momak je nakon pucnjave krenuo da beži, a ljudi sa mostića su gledali kako on trči ulicom dok ga jedan od braće juri i puca ka njemu - tvrdi ožalošćena majka.

S druge strane, S. R. majka uhapšene braće, tvrdi da ni njeni sinovi nisu imali oružje kod sebe.

- Nije istina da su moji sinovi imali oružje. Oni su bili na previjanju i nije im palo na pamet da nose oružje, već su ti momci njih presreli i bili su maskirani i naoružani. Ne znam kako su ih onda upucali, hvala Bogu ako su mogli da se odbrane. Deca su mi prvo napadnuta noževima još prošle nedelje u kafiću. Oni su se nakon pucnjave sklonili na drugo mesto da ih još neko ne bi napao jer celoj porodici prete, a ćerki šalju poruke u kojoj joj prete silovanjem i ubistvom. Meni je skočio pritisak i jedva se držim - priča S. R.

Ona dodaje da žive u strahu od Luke koga je pomenuo i njen suprug u otvorenom pismu javnosti.

- Taj Luka nije izbo samo moju decu, već mnogo ljudi, a niko ne sme da ga prijavi. Sad treba svi ti roditelji da ustanu i da brane svoju decu jer ih tera na silu da prodaju drogu i maltretira im porodice. Moji sinovi su napravili udruženje da bi spasili tu decu, ali nemaju toliku moć. Policija nas sad čuva i dan i noć, ali što moje sinove nisu čuvali ovih nedelju dana. Moja deca su povređena, pogotovu U. oni nisu mogli ništa da urade. Trebalo je da dođu tog popodneva kod mene. Ja sam ih čekala i slala poruke sve vreme i ništa nisam znala - jedva izgovara majka dok briše suze iz očiju.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.