BEOGRAĐANI ŽIVE U STRAHU: Na Banjici vlada panika zbog Navijača i klinaca, koji terorišu komšiluk!
U subotu kulminiralo, Foto: Printscreen/Youtube

STRAH

BEOGRAĐANI ŽIVE U STRAHU: Na Banjici vlada panika zbog Navijača i klinaca, koji terorišu komšiluk!

Kako kažu, u ovom delu grada haraju "radovci", ali i dileri droge, koji su sve mlađi i sve bahatiji

Objavljeno:

Stanovnici beogradske Banjice uznemireni su zbog ubistva i osvete koja je usledila, a kako kažu boje se da tu neće biti kraj obračunima.

Žitelji beogradskog naselja Banjica kažu da su svedoci sve češćih obračuna, tuča, ranjavanja i maltretiranja od strane pojedinih pripadnika navijačkih grupa FK Rad, a ubistvo i ranjavanje koji su se dogodili u subotu, usred bela dana, dodatno im je ulilo strah.

Kako kažu, u ovom delu grada haraju "radovci", ali i dileri droge, koji su sve mlađi i sve bahatiji.

U subotu kulminiralo

"Ovde klinci, ma deca, prodaju marihuanu, skupljaju se po budžacima, na parkinzima, dolaze raznim kolima, zadržavaju se kratko i odlaze. Nama je jasno šta oni rade, a to nam nije nimalo prijatno. Ima i navijača koji su u stalnim međusobnim sukobima", kaže stanovnica Banjice, koja je molila da ostane anonimna.

Podsetimo, u subotu oko 17 sati na parkingu na Bulevaru oslobođenja ubijen je Filip Lepojević (18), dok je njegov drug A. Đ. (21) ranjen. Zbog sumnje da su počinili ubistvo policija je uhapsila braću Petra R. (34), Uroša R. (24) i Radovana R. (37) sa Banjice, a nekoliko sati nakon privođenja nepoznati huligani su ubacili Molotovljeve koktele u cvećaru i piljaru koje su navodno u vlasništvu osumnjičenih.

"Bojimo se da se paljenjem lokala grupa kojoj je pripadao ubijeni neće smiriti. Čuli smo da oni pripremaju žestoku osvetu. Nešto se sprema, a bojimo se da ne bude još krvoprolića, jer sukob ove dve grupe valjda vuče repove iz prošlosti, a u subotu je kulminirao zločinom", kaže izvor sa Banjice i nastavlja:

Više policije

"Od subote je u kraju primećen veći broj policije, što nam donekle smanjuje strah. Za grupu kojoj je navodno pripadao ubijeni mladić kažu da ne preza ni od čega, da reketiraju suparnike, otimaju im novac i telefone, otvoreno prete, ali i biju i maltretiraju one koji odbiju da im se povinuju".

Ubijeni Lepojević i ranjeni A. Đ. više puta su hapšeni, dovode se u vezu s prodajom droge i navijačkim grupama, dok su uhapšena braća bila aktivna na tribinama, ali su se u poslednje vreme navodno povukla i posvetila humanitarnom radu.

"Oko čega su se tačno sukobile dve grupe, još se utvrđuje. Činjenica je da su 30. avgusta u kafiću izbodena i pretučena braća Uroš R. i Petar R., a da je osveta usledila 5. septembra", kaže izvor.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.