Sad je i konačno: Ubici Tijane Jurić potvrđeno 40 godina!

pravda je dostižna

Sad je i konačno: Ubici Tijane Jurić potvrđeno 40 godina!

Veće suda odlučilo je da su neprihvatljivi navodi žalbe branioca o smanjenoj uračunljivosti okrivljenog i uticaja priznanja na visinu kazne
Objavljeno: 13:59h

Prvostepenu presudu protiv okrivljenog Đurić Dragana iz Surčina zbog ubistva Tijane Jurić potvrdio je Apelacioni sud u Novom Sadu.

Tako je odbijena neosnovana žalba branioca i potvrđena presuda Višeg suda u Subotice i njemu je potvrđena kazna zatvora od 40 godina! Veće ovog suda odlučilo je da su neprihvatljivi navodi žalbe branioca o smanjenoj uračunljivosti okrivljenog i uticaja priznanja na visinu kazne.
Prinscreen/Facebook/ Igor Jurić
Apelacioni sud je ustanovio da je prvostepeni sud pravilno okrivljenom izrekao kaznu od 40 godina zatvora, smatrajući da je takva kazna nužna mera za ostvarivanje svrhe kažnjavanja i postizanja kako opšte, tako i specijalne prevencije. Okolnosti i način izvršenja krivičnih dela, ukazuju da je neophodno izreći najstrožiju kaznu koje naše krivično zakonodavstvo predviđa za teško ubistvo. Sud je u presudi naglasio brutalnost i agresivnost okrivljenog, kao indikator stepena bezobzirnosti okrivljenog spram maloletnog uzrasta i bespomoćnosti ubijene devojčice. Tijanin otac Igor Jurić na društvenim mrežama napisao je da je potvrđenom presudom završena njegova borba.
- Sa današnjim danom je završena jedna agonija i jedna borba... Apelacioni sud je potvrdio presudu ubici moje Tijane. Svima vama veliko hvala na jednoj ogromnoj podršci, možda najvećoj u istoriji naše zemlje, a posebno advokatima Maji Atanaskovic i Miri Oroviću i članovima Fondacije Tijana Jurić. Još jednom hvala svima.

oteta je i ubijena
pronađeno je 12 dana

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.