UBISTVO U LOVU IPAK NIJE NESREĆAN SLUČAJ? Miroslav kaže da se sapleo i slučajno opalio hitac koji je UBIO PREDRAGA
Ilustracija, Foto: Novosti/J. Ćosin

obrt u istrazi

UBISTVO U LOVU IPAK NIJE NESREĆAN SLUČAJ? Miroslav kaže da se sapleo i slučajno opalio hitac koji je UBIO PREDRAGA

Za nehatno lišenje života zaprećena je kazna do pet godina zatvora, dok za krivično delo ubistvo iz člana 113 KZ sankcije mogu biti mnogo teže jer zakonom predviđena kazna može ići i do 15 godina zatvora

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo preuzelo je od Osnovnog javnog tužilšatva predmet stradanja lovca Predraga M. (53) iz Donjeg Dušnika a protiv Miroslava Č., (53) iz Gornjeg Dušnika, koji ga je usmrtio u toku lova 16. avgusta, pokrenuta je istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo, saznaje "Blic".

Miroslav Č. je nakon izricanja mere zadržavanja do 48 časova prvo bio osumnjičen za nehatno lišenje života za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora. Zbog toga je postupak pokrenut pred Osnovnim javnim tužilaštvom gde je i saslušan pod sumnjom da je nehatno lišio života Predraga M.

Nakon saslušanja u tužilaštvu 18. avgusta, on je priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu koji mu je odredio pritvor kako ne bi uticao na nesaslušane svedoke. Međutim, nakon toga predmet je dostavljen na nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

- Krivična prijava je podneta Osnovnom javnom tužilaštvu za krivično delo nehatno lišenje života nakon čega je predmet dostavljen na nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Nišu koje je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog krivičnog dela ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika - potvrdila je za "Blic" viši tužilački saradnik u VJT Nina Milenović.

foto: Novosti/J. Ćosin

Za nehatno lišenje života zaprećena je kazna do pet godina zatvora, dok za krivično delo ubistvo iz člana 113 KZ sankcije mogu biti mnogo teže jer zakonom predviđena kazna može ići i do 15 godina zatvora!

Kako je "Blic" pisao, tragedija se desila u nedelju 16. avgusta oko 11 časova u toku lova na divlje svinje u selu Kaletinac kod Gadžinog Hana. Predrag je pogođen u desnu butinu, ali je iskrvario na putu do ambulante u oko 10 kilometara udaljenom Donjem Dušniku.

Po rečima meštana, ispaljena su dva hica a Predraga je u butinu pogodilo 12 kuglica krupne sačme, nanevši mu fatalnu povredu butne arterije.

Nastradali Predrag i osumnjičeni Miroslav poznavali su se dugo i da tragedija bude veća bili su drugovi još iz školske klupe u kojoj su sedeli zajedno u osmogodišnjoj školi. Prema dosadašnjim informacijama, nema saznanja da su bili u bilo kakvom sukobu ili u lošim odnosima.

Prema nezvaninim pričama koje kruže u Donjem Dušniku, Miroslav Č. se neposredno posle tragedije pravdao da se sapleo, te je navodno tako nehatno došlo do kobnog opaljenja.

Prema drugoj opciji, u koju meštani manje veruju - jer je M. Č. bio lovac sa iskustvom od 30 godina - pucao je u grmlje u kojem je nešto šušnulo, misleći da gađa divlju svinju. On se posle nesrećnog događaja navodno branio i da je nastradali bio obučen u crno, ali jedan od rođaka tvrdi da je Predrag imao sivo belu majicu i da je bio uočljiv.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Predrag nije bio u grupi lovaca sa kojom je toga dana krenuo u lov Miroslav Č. Kako se on pojavio na mestu tragedije, da li je lovio sa nekom drugom grupom ili je po drugim okolnostima došao u okolinu Kaletinca, te da li je bio propisno označen i pod kojim okolnostima je došlo do opaljenja kobnih hitaca, nesumnjivo će biti ključne stvari koje se morati da rasvetli istraga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.