MAJI PRETI 40 GODINA ROBIJE ZBOG KRVOPROLIĆA U JABUKOVCU: Traže da je zatvore, OVO joj se stavlja na teret
Maja i Davor, masakr u Jabukovcu, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

OPET U ZATVOR

MAJI PRETI 40 GODINA ROBIJE ZBOG KRVOPROLIĆA U JABUKOVCU: Traže da je zatvore, OVO joj se stavlja na teret

Traži se da se Maja Bađikić ponovo privede

Objavljeno:

Nakon što je Viši sud u Negotinu odbio predlog nadležnog tužilaštva da se Maja Bađikić (26), iz Dupljana, ponovo uhapsi, Više javno tužilaštvo je žalbu na tu odluku uputilo Apelacionom sudu u Nišu, koji je Višem sudu naložio da ponovo pokrene postupak i razmotri razloge zbog kojih se traži da joj se ponovo odredi pritvor.

Bađikićeva se tereti da je u saizvršilaštvu sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca, prošle godine u zaseoku Velja Vratna, nedaleko od Jabukvca, hicima iz vatrenog oružja ubila Raju Kazimirović (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

- Na osnovu novih dokaza, od Višeg suda zatražili smo da se Maja Bađikić ponovo privede. Tu meru smo tražili i zbog uznemirenja javnosti, ali je Viši sud taj predlog odbio. Zato smo se žalili Apelacionom sudu, jer bi u roku od mesec dana ta optužnica trebalo da bude - potvrđena. A, odgovora, do juče, nije bilo - kažu u VJT.

- Po nama, samo je taj podatak, budući da je Bađikićeva optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu, za šta je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, dovoljan da se njoj odredi pritvor- naglašavaju u VJT.

- Pored toga, izjavama u medijima, ona je uznemirila javnost, ali i narušila pretpostavku nevinosti Davora Pernića.

Policajac u kućnom zatvoru

Miljan Nj. (42), forenzički tehničar Policijske stanice u Negotinu, priznao je da je iz sefa ukrao novac, koji je pronađen na salašu Valja Vratne, nakon zločina, pa je pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

- On je priznao da je iz sefa, zbog privatnih problema, ukrao torbu u kojoj je bilo 8.040 evra i 256.000 dinara. Sa Tužilaštvom u Nerotinu Miljan NJ. je zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je prihvatio sud i na osnovu njega doneo pravosnažnu presudu. Miljan NJ. je ukradeni novac vratio, a nakon izricanja presude prestao mu je i radni odnosu MUP Srbije - potvrđeno je "Novostima".

(Espreso.co.rs/ Blic / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.