JAO, UBIO SAM OCA, ŠTA URADIH! Maloletnik iz Paraćina koji je izbo oca nožem udarao glavom o pod pored TATINOG LEŠA
Policija / Ilustarcija, Foto: Kurir/T.S.

HOROR!

JAO, UBIO SAM OCA, ŠTA URADIH! Maloletnik iz Paraćina koji je izbo oca nožem udarao glavom o pod pored TATINOG LEŠA

Da nesreća bude veća, deda tvrdi da je već godinu dana mladić psihički bolestan i pije lekove

Objavljeno:

U višem sudu u Jagodini, sudija za maloletnike odredio je pritvor do 30 dana sedamnaestogodišnjem M. M. iz Paraćina, osumnjičenom za ubistvo oca Bobana M. (42).

Mladić je ispričao svoju verziju događaja, naložena su veštačenja, a istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo 2. septembra, kada je maloletnik, u večernjim satima, naneo smrtonosne povrede nožem svom ocu u paraćinskoj "Lameli 3", u Nemanjinoj ulici.

- "Jao, ubio sam oca, šta uradih", zapomagao je moj unuk, dok je udarao glavom o pod kraj Bobana, koji je ležao krvav i jedva živ. "Bobane, Bobane", vrištala je moja ćerka, dozivajući bivšeg supruga, pokušavajući da ga osvesti! Pokušavao sam da smirim unuka koji je počinjao sve više da ludi, plašio sam se da ne naudi sebi. Držao sam ga, a on se udarao u glavu, hteo da lomi sve okolo. U tom komešanju jedva smo dočekali da dođe Hitna. Plašio sam se da sebe ne povredi, jer je nedavno popio šaku tableta.

Ovako, tihim glasom, govori Sava, deda maloletnog M. M., prepričavajući tragediju koja ih je zadesila pre dve večeri u iznajmljenom stanu, u kojem njegov unuk živi sa majkom. Boban je, kaže, davao znake života kad je doktor stigao, ali je preminuo u bolnici:

- Kad me je ćerka Danijela pozvala i rekla: "Brzo dođi, M. je uzeo nož, hoće da se potuče sa Bobanom", seo sam na bicikl, ali već je bilo kasno. Moj bivši zet ležao je na podu, onesvešćen i krvav, a unuk je bio unezveren. Shvatio je šta je uradio! Ćerka mi je posle rekla da su se posvađali oko 50 evra i da je Boban udario mog unuka u nos, pa su se potukli. Ona je pokušala da ih rastavi, ali se bivši zet okrenuo da udari i nju! Onda je unuk izgubio kontrolu, i odnekud je dohvatio nož...

Po dedinim rečima, M. je jedinac, u februaru naredne godine puni 18. Boban je porodicu napustio kad je dečak imao sedam godina, ali je u poslednje vreme dolazio u njihov iznajmljeni stan. Hteo ja da uspostavi kontakt, ali uglavnom bi se posvađali. Da nesreća bude veća, deda tvrdi da je već godinu dana mladić psihički bolestan i pije lekove. Tvrdi i da ga je majka nedavno vodila u Beograd, sa overenim uputima za lečenje u različitim ustanovama, ali ga nigde nisu primili.

- Bio je nervozan, kad uđe u tu neku fazu ne spava po tri dana, ne jede. Samo sluša preglasnu muziku. Prestao je da ide u školu, izgubio dečji dodatak. Sam je pričao da noću razmišlja da se ubije ili da naudi nekom. Nedavno je popio mnogo tableta "lorazepama" i "bensedina". Nismo mogli da ga probudimo i odmah smo zvali Hitnu, pa su ga u bolnici spasli - ispričao nam je deda Sava.

Žive od socijalne pomoći

Mladićevu majku i pored više pokušaja nismo uspeli da pronađemo u stanu. Komšije kažu da je ta zgrada, što se stanara tiče, "malo problematična". "Novostima" je rečeno da je žrtva navodno bila poznata policiji zbog narkotika.

Do pre nekoliko godina, ova porodica je živela u stanu u jednom ruiniranom objektu prekoputa "Štofare", koji se zapalio, pa su sve porodice iseljene. Reč je o domaćinstvima bez ikakvih prihoda, kojima Centar za socijalni rad u Paraćinu plaća smeštaj. Majka se sa sinom i svojim ocem preselila, kasnije, u zgradu u Nemanjinoj ulici, mada njen otac sa kojim smo razgovarali, sada više boravi kod svog sina. Žive isključivo od socijalne pomoći koju on prima.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.