A vi se pitate kako: Robijaši u srpske zatvore švercuju heroin u kikirikiju i napolitankama!

Domišljati zatvorenici

A vi se pitate kako: Robijaši u srpske zatvore švercuju heroin u kikirikiju i napolitankama!

Drogu su robijaši skrivali i u izdubljenom voću, u upaljačima, cipelama, ispod markica na razglednicama, ali i u štampanim materijalima - knjigama i novinama
Objavljeno: 15:58h

Čuvari niškog KPZ-a, poučeni dugogodišnjim iskustvom sa osuđenicima koji drogu u zatvor krijumčare na najrazličitijim mestima, pregledaju pakete do detalja, pa tako kontrolišu i dupla dna kutija, stranice novina, ali i fabrički zapakovane namirnice, objavile su Južne vesti.

Južne vesti
Ovo svakodnevno “nadigravanje”, prema rečima upravnika KPZ-a Aleksandra Grbovića, neophodno je jer, kako kaže, dovitljivost zatvorenika nema granica. Nema droge koju, prema rečima upravnika, čuvari nisu nalazili.
Fotografije iz KPZ-a ovo i ilustruju - kesice sa drogom su pronalažene čak i u izbušenim napolitankama i neoljuštenom kikirikiju. Iseku ga, kaže Grbović, žiletom, ubace unutra drogu i zalepe ponovo.
Južne vesti
- Vidite koja je to gomila kikirikija i naš čovek mora sve to da otvori. Zamislite koji je to posao, jer zbog ovog jednog moramo svima da pregledavamo i pošiljke kikirikija - kaže on.
Južne vesti
U pokušaju da neprimećeno unesu narkotike, dešava se da im neko napolju, u fabrički napravljenom duplom dnu poklopca za teglu stavi zabranjene paketiće, ali i u ambalaži sa “grickalicama” koji uz pomoć specijalne mašine ponovo zatvore tako da se ne primećuje da je otvarana.
Južne vesti
Drogu su skrivali i u izdubljenom voću, u upaljačima, cipelama, ispod markica na razglednicama, ali i u štampanim materijalima - knjigama i novinama.
Južne vesti
Kupe dva primerka istih novina, iz jedne iseku žiletom stranicu i prelepe je preko iste stranice u drugim novinama, a između prospu praškastu supstancu. Ili isto to urade tako što prelepe članak iz jednih novina preko članka u drugim a između - droga. I na takve stvari naši čuvari moraju da obraćaju pažnju - objašnjava Grbović.
Južne vesti
I donji veš, garderoba i korice knjige su mesto za “štek”. Međutim, kaže Grbović, ako oštete lični predmet osuđenika, a ne nađu ništa, moraju da plate štetu.
Južne vesti
Uprkos tome, moraju sve da proveravaju tako da otvaranje i kontrolisanje paketa traje i preko pola sata dok se sve do detalja ne pregleda. I pored rigoroznih kontrola, Grbović kaže da ne sme da tvrdi da im i sada nešto ne promakne, jer zatvorenici stalno smišljaju nešto novo.
Južne vesti
(Espreso.co.rs / Marija Vučić / Aleksandar Stankov / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.