SRBI SU SKROZ PREUZELI "ANĐELE PAKLA": Najviše činove u zloglasnoj moto-bandi BAŠ NAŠI LJUDI
Srbi krče put ka osvajanju liderskih pozicija u ograncima moto-bande "Anđeli pakla", Foto: Printscreen/Twitter/MR BIN KI MUN

uzbuna policijama na svim kontinentima

SRBI SU SKROZ PREUZELI "ANĐELE PAKLA": Najviše činove u zloglasnoj moto-bandi BAŠ NAŠI LJUDI

Srpski dileri u Australiji su specijalizovani za preprodaju metamfetamina i tu su našli partnere u "Anđelima pakla"

Objavljeno: 16:55h

Srbi munjevito i brutalno krče put ka osvajanju liderskih pozicija u ograncima moto-bande "Anđeli pakla" širom sveta. Izuzetno važnju ulogu u kriminalnim poslovima ove moro-organizacije imaju i u dalekoj Australiji.

U Evropi su već dobro poznati, što je potvrdilo i nedavno hapšenje zaplena droge u Španiji.

- Srpski kriminalci su poznati kao vrlo fleksibilni i prilagodljivi i sarađivaće sa svima, bez obzira na veru, rasu, naciju ili vrstu posla kojim se bave.

Srpski dileri u Australiji su specijalizovani za preprodaju metamfetamina i tu su našli partnere u "Anđelima pakla". Ipak, ono što bitno drugačije na tom kontinentu jeste što su neki ljudi srpskog porekla aktivno ušli u tu organizaciju i dogurali do visokih činova - objašnjava dobro obavešteni sagovornik Srpskog telegrafa.

Krvavi do lakata

Jedan od najpoznatijih srpskih "Anđela pakla" bio je Željko Mitrović zvani Stiv. On je toliko napredovao u hijerarhiji da je dobio ovlašćenje 2012. godine da ode u kraj Australije zvani Zlatna Obala da osnuje podružnicu te moto bande.

On je bio toliko uspešan da je već za nekoliko godina ta banda zavladala Zlatnom Obalom.

Ipak, Željko Stiv Mitrović nije dugo uživao u svom uspehu. Ubijen je u svojoj firmi u Sidneju u januaru 2013. godine. Ubio ga je kolega "anđeo pakla" po imenu Majkl Bašanović, koji je kasnije zbog tog ubistva osuđen na 13 godina robije.

Još jedan član "Anđela pakla" srpskog porekla osuđen je u Australiji na dugogodišnju robiju pošto je ubio lokalnog dilera zbog spora oko trgovine heroina.

Dilovanje droge je hit biznis ove moto-bande i u Španiji.

Na Tenerifama su u akciji specijalaca stavljene lisice na ruke petorici "Anđela pakla", ali i jednom Srbinu.

Sve se dogodilo na plantaži marihuane, pretpostavlja se da je Srbin prodavac, a da su zloglasni motoristi preporodavci koji su došli da ugovore posao ili da čak direktno rade za neku od srpsko-crnogorskih kriminalnih organizacija.

Evropska veza

- Zna se da Srbi imaju jaku kriminalnu organizaciju u Španiji i da je droga njihov glavni posao, a jedan od najunosnijih je gajenje marihane za evropsko tržište.

Uhapšeni Srbin se nalazio na međunarodnoj poternici, a pošto je bekstvo skupa stvar, on je u zamenu za sigurno skrovište radio kao "menadžer" plantaže marihuane na Tenerifama.

Ono što je bio šok za sve, pa i za špansku policiju, jeste veza koju je uspostavio, verovatno po nalogu svojih šefova sa "Anđelima pakla" - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Zanimljivo je da su petorica uhapšenih članova bande različite nacionalnosti, nisu iz jednog ogranka zloglasnih "Anđela pakla".

Osim dva Nemca, tu su i Francuz, Poljak i Španac.

Operacija je trajala skoro godinu dana, a nosila je šifrovani naziv "Vepar vulkan", osim Španaca, učestvovale su i policije iz Norveške, Danske i Nemačke.

(Espreso.co.rs / Srpski telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.