SRPSKI CARINICI UPALI U AUTOBUS, VIDELI DA ČOVEK GURA SMOTULJAK U SEDIŠTE ISPRED SEBE: Kad su ga otvorili... AU!
Carinska uprava, Foto: Uprava carine

Sprečen

SRPSKI CARINICI UPALI U AUTOBUS, VIDELI DA ČOVEK GURA SMOTULJAK U SEDIŠTE ISPRED SEBE: Kad su ga otvorili... AU!

Na uobičajno pitanje službenika, upućeno putnicima i vozačima, da li imaju nešto da prijave zacarinsku kontrolu, niko nije odgovorio ništa

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa policijom, 31. avgusta 2020. godine na graničnom prelazu Horgoš,sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 50.000 evra koje jedan putnik nije prijavio.

Slučaj je otkriven sat i po posle ponoći, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus beogradskih tablica koji sabraća na redovnoj liniji Beč – Pančevo.

Na uobičajno pitanje službenika, upućeno putnicima i vozačima, da li imaju nešto da prijave zacarinsku kontrolu, niko nije odgovorio ništa.

foto: Uprava carine

U tom trenutku primećeno je da jedan od putnika u sedište ispred sebe gura neki smotuljak,pokušavajući da ga sakrije u mrežicu za odlaganje smeća. Zbog toga je usledila detaljna kontrola, pa je zaista, u sedištu ispred njega, a u visiniputnikovih kolena, pronađena crna zimska kapa puna neprijavljenih deviza.

foto: Uprava carine

U njoj se našlo 100 novčanica u apoenima od po 500 evra, dok je detaljnim pretresom putnika, udžepovima farmerki koje je nosio na sebi otkriveno još 7.100 evra. Ovom 28-godišnjem državljaninu Avganistana vraćena je suma od 10.000 evra koja ne podležeprijavljivanju, dok je ostatak od 47.100 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.