MAJKA SA ĆERKAMA I SNAJOM OBIJALE STANOVE: Evo kako je harala ŽENSKA BANDA! Doktoru iz Niša ukrale životnu ušteđevi
Foto: Filip Plavčić

detalji

MAJKA SA ĆERKAMA I SNAJOM OBIJALE STANOVE: Evo kako je harala ŽENSKA BANDA! Doktoru iz Niša ukrale životnu ušteđevi

"Sve ukazuje da je D. J. bila organizator ove grupe, dok su maloletnice, inače njene ćerke, i A. Đ. koja je u vanbračnoj vezi sa njenim sinom, direktni izvršioci. Vrlo lukavo su nastupale, krile su da su u rodbinskim vezama, a stanodavcima govorile da su se slučajno upoznale u Niškoj Banji gde su navodno boravile radi lečenja"

Objavljeno:

Zahvaljujući intenzivnom operativnom radu niška kriminalistička policija zaustavila je opasnu žensku bandu koja je harala ne samo po Srbiji, već i evropskim zemljama zbog čega je deo njihove grupe proteran iz inostranstva.

Tačne razmere njihove pljačke još se utvrđuju, ali je već sada jasno da su ukrale stotine hiljada evra koje su članice bande brzo delile, pa je policija uspela da pronađe samo simboličan deo njihovog plena.

Osim novca, krale su i dragocenosti, pa je u njihovom stanu u Staroj Pazovi pronađeno zlato, ali i nekoliko originalnih ručnih satova, čija je vrednost između 15 i 20 hiljada evra po komadu.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, uhapšene su A. Đ. (23), D. J. (35) i maloletnice stare 14 i 15 godina zbog četiri teške krađe i još tri pokušaja istog krivičnog dela. One su iz Stare Pazove došle u Nišku Banju gde su iznajmile stan, odakle su kretale u krađu.

"Sve ukazuje da je D. J. bila organizator ove grupe, dok su maloletnice, inače njene ćerke, i A. Đ. koja je u vanbračnoj vezi sa njenim sinom, direktni izvršioci. Vrlo lukavo su nastupale, krile su da su u rodbinskim vezama, a stanodavcima govorile da su se slučajno upoznale u Niškoj Banji gde su navodno boravile radi lečenja", objašnjavaju izvori "Telegrafa" upoznati sa ovim slučajem i dodaju:

Krale su u centru jer nisu dobro poznavale grad, pa im je taj deo Niša bio najsigurniji. Nema dokaza da je neko tipovao stanove, za sada sve ukazuje da su ih birale nasumice. Zvonile su od jednih do drugih vrata, kada bi se neko pojavio izmišljale su izgovore, navodno su tražile nekog ko tu živi ili su molile za garderobu za humanitarne organizacije. Ako niko ne bi izašao, oslušnule bi kroz vrata da bi bile sigurne da je stan prazan, a zatim kretale u akciju".

Maloletnice i njihova vanbračna snaja su obijale vrata lomeći cilindrični uložak brave, a zatim upadale u stanove.

"Cilindrični uložak koji nije u ravni sa vratima, vrlo je lako polomiti. Za to ne treba specijalan alat, dovoljna su klešta što su one i koristile. Iz stanova su uzimale isključivo novac i dragocenosti, ništa od krupnijih stvari da ne bi bile primećene. Posrećilo im se 1. avgusta kada su u stanu jednog lekara pronašle 80.000 evra, životnu ušteđevinu tog čoveka. Odmah su sa tim novcem pobegle u Staru Pazovu gde su pare nekome predale", objašnjava izvor i nastavlja:

"Iako su vrlo verovatno one izvršioci sličnih krađa u Beogradu čiji je bilans stotinak hiljada evra, nije im bilo dovoljno ni 80.000 ukradenih u Nišu, pa su već sledeće nedelje došle ponovo u ovaj grad. Ispostavilo se i time napravile jednu, ali veliku grešku. Samo nekoliko dana bilo je dovoljno niškoj policiji da ih identifikuje i spremno dočeka čim su zakoračile u Niš".

One su, kako saznajemo, najpre negirale pljačku, ali suočene sa snimcima videonadzora, jedna od maloletnica je priznala krađu.

"Maloletnica je tvrdila je da nisu obijale vrata stanova, već da su koristile nepažnju vlasnika koji ne bi zaključao vrata. Takođe, isticala je da su uzele samo par stotina evra što su potrošile. Međutim, kod jedne od članice bande pronađeno je više od 3.000 evra za koje se sumnja da potiču iz krađa".

I nakon hapšenja, banda je pokušavala na sve moguće načine da izbegne odgovornost za nezapamćenu pljačku.

"Čim su privedene, jedna je počela da se žali kako se guši, izgovarala se da ima slabe živce zbog čega je bila u Niškoj Banji, a bile su toliko drske da su se žalile i na policijsku torturu", kaže izvor.

Ima osnova za verovanje da su pljačke u Nišu tek vrh ledenog brega pa su u toku forenzičke analize koje bi trebale da dokažu njihovo učešće u krađama u Beogradu i Novom Sadu, a moguće i u drugim gradovima.

"Za sada sve ukazuje da je reč o mnogočlanoj bandi, koju čine i cele porodice iz čitave Srbije kojom neko rukovodi i preuzima plen. Na ovo ukazuje što 80.000 evra nije pronađeno iako su kradljivice ubrzo uhapšene, a prosto je nemoguće da su toliki novac one potrošile", kazao je dobro obavešten izvor.

U istoj policijskoj akciji, uhapšen je i otac devojčica kradljivica, ali samo zbog posedovanja narkotika jer je u njihovom domu u Staroj Pazovi pronađena marihuana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.