ĐINĐIĆEVE UBICE SU SKLONJENE IZ SRBIJE: Jedan od njih promenio je čak 7 IDENTITETA
Zoran Đinđić, Foto: Printscreen

zbrisali

ĐINĐIĆEVE UBICE SU SKLONJENE IZ SRBIJE: Jedan od njih promenio je čak 7 IDENTITETA

Oni su čak promenili lični opis, a njihove adrese znaju samo tajne službe zemlje u kojoj se nalaze

Objavljeno: 23:37h

Mafijaši pokajnici - Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi (55), svedok saradnik na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, i Nenad Šare zvani Škene, nekadašnji pripadnik JSO, zaštićeni svedok u procesu za ubistvo Ivana Stambolića, promenili su identitet i sklonjeni su u Ameriku.

Oni su čak promenili lični opis, a njihove adrese znaju samo tajne službe zemlje u kojoj se nalaze.

- Đuri Mutavom je data mogućnost da uđe u program zaštite pod drugim identitetom. Najpre je promenio ime u Mladen Đurić, ali njegovo pravo ime i adresu znaju samo njegova uža porodica i služba za zaštitu svedoka države u kojoj živi. Čak i naša služba malo zna o njemu. On i Škene su u državi koja ima ugovor sa Srbijom, jer i mi njihove mafijaše pokajnike držimo pod nekim drugim identitetom. Koliko sam čuo, negde su u Americi. Obično im se ponude velike zemlje poput Amerike, Kanade i Australije. Tamo nemaju stalnu zaštitu. Nešto su plaćeni i imaju posao. To je najbolja varijanta za njih. Nema ih nigde, ne postoje više - kaže za Alo izvor koji je učestvovao u istragama za ubistvo premijera Đinđića.

Đura Mutavi se poslednji put u javnosti pojavio 2016. na suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije. Tokom bekstva, Mutavi se koristio lažnim dokumentima izdatim na ime Zorana Ilića, Radenka Ilića, Boška Balaća, Draga Ćerketa, Dragana Obradovića, Darka Petrovića i Kojice Pavlice.

Svedok saradnik o kome se najmanje zna je Nenad Šare, nekadašnji pripadnik knindži i JSO, koji je radio kao šef obezbeđenja Milorada Ulemeka Legije.

Škene je ostao upamćen po snimku sa Fruške gore, gde je 29. marta 2003. u jeku akcije „Sablja“ policiji pokazao gde je zakopano telo ubijenog Stambolića.

Ono što je sumnjivo jeste to da je na lice mesta dovedena nepoznata osoba, koja je na uviđaju insistirala na tome da joj ne skidaju fantomku, pod izgovorom da se plaši za bezbednost porodice, supruge i dece. Činjenica je da Škene u tom trenutku nije imao decu i da su on i supruga do tada bezuspešno pokušavali da dobiju potomstvo. Interesantno je i to da nije hteo da odgovara na određena pitanja, između ostalog na pitanje istražnog sudije o identitetu tri osobe koje su ubile i zakopale Ivana Stambolića!

Posle Fruške gore, Škene se u ulozi svedoka saradnika pojavio samo još na suđenju za ubistvo Stambolića, gde je svedočio iza zatvorenih vrata

(Espreso.co.rs/BLIC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.