MILOŠ JE UBIJEN ZA DOČEK NOVE GODINE NA ADI HUJI: Marija je ranjena, bila je u kolima, SAD ŽIVI U NOVOM STRAHU
Aleksanda Relić oslobođen za otmicu i lakše povrede, Foto: Printscreen

PORODICA OGORČENA

MILOŠ JE UBIJEN ZA DOČEK NOVE GODINE NA ADI HUJI: Marija je ranjena, bila je u kolima, SAD ŽIVI U NOVOM STRAHU

Verica kaže da je njen sin voleo Srbiju, često je posećivao i na kraju je došao na odmor za Novu godinu, a vratio se u kovčegu

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je žalbu Apelacionom sudu na prvostepenu presudu Aleksandru Reliću, kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu od osam godina i deset meseci zatvora za ubistvo Miloša Stojanovića na Adi Huji i nezakonito nošenje oružja, a oslobođen za otmicu i lakše ranjavanje Miloševe verenice Marije Đurović.

Punomoćnik oštećene porodice Stojanović, Mina Jovanović, navodi za "Novosti" da ona kao punomoćnik po zakonu ne može da uloži žalbu, ali ističe da je ta presuda sramotna i da se nada da će da bude ukinuta na Apelaciji.

Inače, Relić je pucao u Stojanovića posle proslave Nove godine 1. januara 2019. godine na parkingu ispred restorana na Adi Huji.

- Za četiri krivična dela on nije mogao da dobije manje od 20 godina zatvora. Neverovatno je da je oslobođen za otmicu i lakše povrede, jer je činjenica da je Mariju pogodio metak, a na uvećanom snimku se vidi da je on vuče za ruku ka automobilu. Ona nije dobrovoljno sela u auto čoveka koji joj je minut ranije ubio verenika - smatra Jovanović.

Mina Jovanović kaže za "Novosti" da je Marija šokirana ovakvom presudom i da se plaši da je Relić ne pronađe, jer je pušten u kućni pritvor, koji mu se računa u kaznu, zbog čega je promenila lični opis, boju kose, frizuru...

"Novostima" se javila i Miloševa porodica, koja već 22 godine živi u Norveškoj. Majka Verica Stojanović kaže da su ogorčeni i tužni i da su očekivali mnogo ispravniju presudu.

- Ovakva presuda za mene je strašna. Teško nam je, sina nam nema i ne možemo da ga vratimo, ali možemo da se borimo za pravdu. Nismo se ranije obraćali medijima jer smo verovali srpskom pravosuđu, ali smo sad razočarani. Nepravda nam je učinjena u januaru prošle godine, a ovo je nastavak. Nadam se da će na drugom stepenu ova odluka pasti i da ćemo dočekati pravedniju presudu - kaže Verica u telefonskom razgovoru.

Verica kaže da je njen sin voleo Srbiju, često je posećivao i na kraju je došao na odmor za Novu godinu, a vratio se u kovčegu.

- Pokušavamo da se utešimo, ali teško je. Nemam reči da takvo zlodelo nije primereno osuđeno. To je poruka da možete nekoga da ubijete bez ikakvog razloga i da za nekoliko godina izađete na slobodu. Nažalost, mnogo je porodica u situaciji kao što smo mi, da krivci ne odgovaraju ili da dobiju niske kazne. Predsednik Vučić je imao lepu poruku u izbornoj kampanji, "Za našu decu", upravo zato bi ubice trebalo kazniti na pravi način, da još majki, očeva i sestara ne bi bilo zavijeno u crno - kazala je njegova majka "Novostima".

Propusti oko suđenja

Advokat Mina Jovanović ukazuje da je veliki propust suda što tokom suđenja nije saslušana oštećena i jedini svedok Marija Đurović:

- Sudija je smatrao da se time nepotrebno odugovlači postupak?! Poverovao je okrivljenom da je ona na njegov poziv i bez prisile sela u njegov automobil?! Takođe odbijeno je da se uradi DNK veštačenje čaure koja je uzeta sa mesta ubistva. Tokom suđenja bilo je ozbiljnih propusta i nadamo se da će se predmet vratiti u prvi stepen na utvrđivanje svih bitnih činjenica za donošenje odluke.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.