SRBIJOM HARA ŽENSKA BANDA, PROVALJUJU U DOMOVE I KRADU, IMAJU I POMAGAČA! Policija došla do tragova, ovo šokira
mafija, Foto: Printscreen

tipovali žrtvu

SRBIJOM HARA ŽENSKA BANDA, PROVALJUJU U DOMOVE I KRADU, IMAJU I POMAGAČA! Policija došla do tragova, ovo šokira

Ženski deo familije iz Stare Pazove, koji je uhapšen prošle sedmice u Nišu zbog serije provala, iz stana jednog lekara ukrao je čak 80.000 evra, a utvrđuje se da li su imale tipera ili ih je samo poslužila dobra sreća, pa im je plen bio basnoslovan.

Objavljeno:

Niška policija uhapsila je Dubravku J. (35), njene ćerke uzrasta 16 i 15 godina, i nevenčanu suprugu njenog sina Adrianu Đ. (23). Veruje se da su one "operisale" po celoj Srbiji i da su poharale mnogo više stanova nego što je u dosadašnjoj istrazi utvrđeno.

Provalnice su u grad na Nišavi stigle iz Stare Pazove. Osumnjičena Dubravka J., koja je, kako se sumnja, mozak ekipe, i vanbračna supruga njenog sina Adriana Đ. su u julu došle u Nišku Banju, gde su iznajmile stan. Iz tog stana su sa maloletnim Dubravkinim ćerkama išle u provale, a do stanova ih je vozila upravo Dubravka J.

U stanove u centru Niša upadale su Dubravkina snaja i ćerke, nakon što bi lomilicom obile bravu.

- Iz stana jednog poznatog niškog lekara ukrale su veliku sumu, čak 80.000 evra. Malo je verovatno da im se on tek tako našao na meti i da ih je poslužila samo sreća da im plen bude toliki. Iz tog razloga se ispituje da li su u Nišu imale saradnika, tipera, koji je znao u čijim stanovima ima novca i nakita i obavestio ih o tome. Jer, ponavljam, male su šanse da su one tek tako došle u Niš i pogodile ko u stanu ima veću sumu novca, upale i pokrale ga - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

U drugim stanovima im plen nije bio kao u domu lekara, ali su iz njih krale nakit i manje novčane sume. Interesantno je da ukradeni novac nije nađen ni kod njih prilikom hapšenja, kao ni u njihovoj kući u Staroj Pazovi, gde su nađena samo četiri ručna sata i deo zlatnog nakita koji su odnele iz stanova.

Zbog toga se nameće pitanje gde je čak devet miliona dinara koliko su, navodno, odnele samo u Nišu. Da li je taj novac već potrošen da se namire neki pređašnji dugovi ili je deo završio u rukama pomagača - niškog tipera.

Provalnice su inače uhapšene nakon što su primećene prilikom poslednjeg pokušaja upada u stan. Pokušale su da prikriju tragove, pa su u dva taksija, umesto u Nišku Banju, gde su iznajmile stan, pobegle u selo Trgovište kod Knjaževca, gde su ubrzo locirane i uhapšene. Osumnjičenim kradljivicama je određen pritvor.

Iako su provalnicama stavljene lisice na ruke, operativna saznanja ukazuju da nisu samo operisale u Nišu, već i u drugim, većim gradovima Srbije. Njihov način rada upoređuje se s prijavljenim provalama i očekuje se da se uskoro broj krađa za koje se terete poveća.

Pronađena marihuana

Prema njegovim rečima, u kući u Staroj Pazovi zatečen je Marko N. (37), muž osumnjičen Dubravke J. i otac uhapšenih devojčica. Kod njega je nađena manja količina marihuane, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog posedovanja narkotika. Zasad nema indicija da je supruzi, ćerki i snahi pomagao u provalama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.