ŠKALJARAC SA DEVET ŽIVOTA: Runjo preživeo hapšenja, suđenja, ŽESTOKE pucnjave, a sada je na slobodi
Nilović je preživeo napad u Beogradu ove godine, Foto: Facebook printscreen/Miloš Nilović

sve je preživeo

ŠKALJARAC SA DEVET ŽIVOTA: Runjo preživeo hapšenja, suđenja, ŽESTOKE pucnjave, a sada je na slobodi

Runjo je nedavno pred Višim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za nezakonito nošenje oružja.

Objavljeno: 22:43h

Miloš Nilović (38), zvani Runjo, koji je označen kao pripadnik crnogorskog kriminalnog škaljarskog klana, pušten je iz pritvora nakon hapšenja na Jahorini. Tako se Nilović ponovo našao na slobodi, a interesantno je da se opet izvukao iz nezgodne situacije jer je do sada nekoliko puta hapšen, oslobođen je u jednom sudskom procesu, izbegao je nedavno atentat na Vračaru i preživeo svojevremeno pucnjavu u jednom beogradskom klubu.

Na slobodi

Uhapšen je 13. avgusta sa još petoricom muškaraca u jednom hotelu na Jahorini. Lisice na ruke tada su stavljene i našim državljanima Mladenu Šipki (38) i Srđanu Rađenoviću (46), kao i Crnogorcima Radivoju Drenkoviću (39) i Bojanu Šćekiću (34). Zajedno sa njima uhapšen je i Milutin Danilović (38) sa Pala. Tokom pretresa oduzeti su pištolj sa 11 metaka, više mobilnih telefona i jedna plastična kesa sa materijom za koju se veruje da je droga.

- Danilović je jedini osumnjičeni u ovoj akciji, i to zbog krivičnog dela nedozvoljenog prometa oružja ili eksplozivnih materija, a takođe će biti pokrenut i prekršajni postupak zbog droge - preneli su lokalni mediji.

Runjo je nedavno pred Višim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za nezakonito nošenje oružja. On je uhapšen sa još devetoricom muškaraca 2017. godine u velikoj akciji policije, kada je u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu pronađeno oružje.

Nilović je 11. maja ove godine u centru Beograda bio meta napada. U bašti jednog lokala na Vračaru, u kojoj je sedeo s grupom mladića, uleteo je maskirani napadač sa automatskim oružjem, koje srećom nije uspeo da upotrebi, jer su ga Nilović i njegovi prijatelji primetili čim je ušao u lokal. Skočili su i pobegli, a napadač s maskom je krenuo za njima, ali nije uspeo da puca. Iste noći zbog pokušaja ubistva uhapšen je crnogorski državljanin Miloš Miljanović.

Ubistvo Popa

- Ovo je drugi put da je Nilović preživeo napad, jer je već bio u društvu Vladimira Popovića Popa, vlasnika kafića, kad ga je maskirani napadač 1. decembra 2018. ubio u jednom kafiću u Beogradu - podseća sagovornik Kurira.

Nilović negira

Nemam veze sa "škaljarcima"

Miloš je demantovao da ima bilo kakve veze sa "škaljarcima".

- Preko glave mi je svega, stavljaju mi metu na glavu, da sam kum škaljarskog klana. Veze nemam ni sa škaljarskim, ni sa kavačkim klanom, niti vodim rat s nekim. Niti se bavim kriminalom, niti prodajem drogu. Niti vodim rat s nekim - rekao je Nilović tada.

On je priveden 2016. godine na informativni razgovor u Budvi, nakon kog mu je boravak otkazan i vraćen je u Srbiju. Pre dve godine bio je na mestu žestoke pucnjave u beogradskom kafiću "Havana".

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.